Extraliga juniorů

Junioři znají jízdní řád soutěže, startují v Salzburgu!

Tuzemská nejvyšší soutěž se blíží, indiáni již znají i přesný rozpis utkání.

Těch bude v základní části čekat na svěřence Petra Vojana a Jiřího Hanzlíka osmatřicet. Původně jich mělo být o dva méně, avšak rakouská Akademie Salzburgu nakonec svou neúčast zrušila a opět se představí v české soutěži.

A právě na jejím ledě indiáni v pátek desátého září Extraligu juniorů odstartují. O den později se představí v Českých Budějovicích, o týden později ve svých prériích přivítají modrobílí Havířov a Třinec.

Poslední kolo čeká podle plánu na všechny účastníky pátého února, pro Plzeň v Olomouci. Nejlepších dvanáct klubů postupuje do osmifinále, zbylé budou bojovat o udržení. Osmifinále se bude hrát ještě tabulkovou formou, čtvrtfinále již standardně na tři vítězné duely, semifinále a finále dokonce na čtyři! Poražení semifinalisté navíc sehrají dva duely o bronz.

Rozpis Extraligy juniorů 2021/2022!

Jsou zde ale i jiné starosti. Celky po základní části umístěné na třináctém až devatenáctém místě se v sedmičlenné skupině play out utkají dvakrát každý s každým, do tabulky si přenesou všechny body. Jistotu záchrany bude mít pouze ten nelepší, čtrnáctý tým se utká v baráži na dvě vítězná utkání s vítězem Ligy juniorů. Družstva umístěná na 15. až 19. místě přímo sestoupí do Ligy juniorů. Je důležité dodat, že jakékoliv druhé fáze se již hráči Salzburgu nezúčastní.

Účastníci soutěže pro sezónu 2021/2022
Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Dukla Jihlava, EC Red Bull Salcburk, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, HC Litvínov, HC Motor České Budějovice, HC Olomouc, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, Mountfield HK, Piráti Chomutov, PSG Berani Zlín, Rytíři Kladno, HC AZ Havířov 2010.