Extraliga dorostu

Dorost zná rozpis soutěže, startuje s pražskou Hvězdou!

Plzeňští dorostenci vloni kvůli covidové pandemii odehráli ve své tuzemské nejvyšší soutěži pouhých pět utkání, nyní již znají jízdní řád dalšího extraligového ročníku.

Mladé pušky startují ve čtvrtek devátého září, kdy na svém ledě přivítají Hvězdu Praha, v sobotu vyrážejí do Litvínova. První fázi soutěže by dle plánu měly končit v závěru listopadu v našem hlavním městě. Derby s Karlovými Vary se uskuteční 23. září na půdě soupeře a 28. října v Plzni.

Celkové v první části soutěže odehrají osmnáct utkání. Třicet týmů se totiž rozdělí do tří skupin, kde každý s každým bude bojovat systémem doma - venku o postupující čtyři místa. Letos odpadá Mistrovství ČR, odehraje se tak tedy standardní play off - osmifinále na dvě vítězná utkání, čtvrtfinále a semifinále na tři vítězné duely a finále dokonce na čtyři vítězné souboje. Nejpozději by měl být mistr znám v polovině dubna. V plánu je i série na dva vítězné duely o celkový bronz mezi poraženými semifinalisty.

Avšak je zde i strašák v podobě velkého počtu sestupujících. Těch můžeme dokonce až osm! Kdo si tedy nezajistí v úvodu soutěže přímý postup do play off, bude bojovat ve skupině se zbylými celky o zbylé vstupenky, ale také o vyhnutí se pádu o patro níže.

Skupina A
Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav

Skupina B
Sparta Praha, Slavia Praha, Kobra Praha, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava, Havlíčkův Brod, Tábor, České Budějovice, Technika Brno

Skupina C
Třinec, Havířov, Vítkovice, Poruba, Šumperk, Olomouc, Přerov, Vsetín, Zlín, Kometa Brno