Řehoř v reprezentaci U17

Sedmnáctka završila premiérový kemp! Indián Řehoř: Bylo fajn poznat nové trenéry a kluky

Mladí reprezentanti jako první ze všech mládežnických kategorií odšpuntovali společným srazem novou sezónu. Sezónu, která snad již proběhne v "normálním" duchu.

Zatím první letošní kempy ohlásila reprezentace do sedmnácti a dvaceti let. Trenér té starší - Karel Mlejnek - ukázal hned na pětici indiánů, lodivod sedmnáctky Rostislav Vlach zrovna tak. Na Denise Řehoře, Jana Kučeru, Adama Buzeka, Marka Hořejšího a Antonína Lučana. Všechny navíc spojuje věk teprve patnáct let.

Soustředění se konalo ve Velkých Popovicích a na účastníky rozhodně nečekalo nic lehkého. Dvoufázové tréninky na ledě, modelové zápasy, porady, zapracování mimo led či suchá příprava. Pokud vše půjde podle plánu, představí se čeští mladíci v přátelském trojutkání poprvé již za měsíc ve Švýcarsku proti tamní reprezentaci. Na stejném místě by se v srpnu měl konat také Turnaj pěti zemí.


Denis Řehoř

Denisi, jak jste si užil první kemp nové sezony?
Soustředění bylo skvělé, vyhovovala mi velká porce času strávená na ledě. Zároveň bylo fajn poznat nové trenéry a kluky.

Jak vše probíhalo?
Hned první den nás rozřadili do dvou skupin, které mezi sebou hrály zápasy. Zaměřovali jsme se na střelbu, bruslení a taktiku. Dále probíhaly meetingy a rozebírání taktiky.

Jak moc pozvánka potěšila či překvapila?
Vůbec jsem to nečekal. Byl jsem hodně překvapený a měl jsem z toho velkou radost. Myslím si, že každý hokejista by tuto pozvánku chtěl jednou dostat.

Z klubu vás navíc jela spousta...
Ano, bylo to příjemné. V Plzni máme skvělou partu a šikovné kluky, takže jsem byl rád, že nás jede více.

Bylo příjemné si odpočinout od dřiny na suchu v klubu?
Odpočinek to určitě nebyl, kemp byl fyzicky náročný. Ale jednalo se o příjemnou změnu oproti letní přípravě.

Jak se těšíte na novou sezónu, která snad jít bude normální?
Těším se moc, minulý rok se odehrálo málo zápasů, takže snad se již stihne standardní ročník a budeme se moci prát o titul.

Jak moc jste protrpěl tu minulou?
Bylo to dlouhé, ale snažil jsem se trénovat doma, posiloval jsem a cvičil střelbu. Z klubu nám navíc trenéři posílali tréninky a výběhy, takže jsem se řídil podle toho. Ale hodně mi chyběl led a kluci v Plzni.

Denisi, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!

FOTO: Juniorský hokej / Ronald Hansel