Michal Bulíř

Na soustředění jsem nejstarší, to se mi ještě nestalo, říká s úsměvem Michal Bulíř

Devětadvacetiletý útočník Michal Bulíř se k A týmu HC Škoda Plzeň připojil poprvé během letní přípravy na druhém šumavském soustředění.

Stejně jako několik dalších hokejistů se i Michal Bulíř připravuje na novou extraligovou sezónu individuálně. Nyní se s novými spoluhráči poprvé potkal na soustředění na Šumavě, kde prozradil své prvotní pocity. „První dojem byl takový, že jsem zjistil, že jsem na tomto soustředění nejstarší. To se mi tedy ještě nestalo, abych byl někde nejstarší. Když pak člověk vidí, jak mladí kluci makají, chtějí se zlepšovat a pomoci týmu tím, že na sobě dál pracují, je to pro nás starší hráče jasný signál, že práce, která je v Plzni nastolená, bude v sezóně pokračovat. Od toho se můžeme odrazit,“ říká Michal Bulíř. Devětadvacetiletý útočník, jak již bylo zmíněno. Nejstarší hráč na soustředění. Bulíř zároveň prozradil, jaké bylo zapadnutí do mužstva: „V tom problém určitě nebude, navzájem se z extraligy známe, už soutěž pár let hraju, takže o klucích vím. Třeba s Honzou Schleissem jsem se již potkal na mládežnickém reprezentačním srazu. Zapadnutí do týmu bude úplně v pohodě.“

Sám forvard se zkušenostmi ze seniorské reprezentace i KHL přiznal, že je velice rád, že se k indiánům na soustředění připojil. „Sejít se poprvé s týmem je příjemné. Od té doby, co jsem s Plzní podepsal smlouvu, jsem se s nikým nepotkal, takže je super, když se s kluky vidím během letní přípravy,“ těší Bulíře. Rozhovor s útočníkem vznikl krátce po úplně prvním bloku tréninků. „Je to docela záhul, na soustředěních to tak vždycky bývalo. Člověk si tady pořádně mákne, ale do sezóny je to rozhodně potřeba, aby byla příprava kvalitní,“ ví Michal Bulíř.

Je známo, že soustředění, která Plzeňané na Šumavě absolvují, jsou pravidelně velice náročná. „Slyšel jsem, hodně lidí mi to i připomínalo. Aspoň jsem se na to mohl připravit, věděl jsem, s čím mohu víceméně počítat," popisuje Michal Bulíř a pokračuje: „Zatím jsem měl pouze individuální tréninky s koučem, který se věnuje jenom mně, takže je to pro mě něco jiného. Na soustředění jsou tréninky jinačí, jsou delší a náročnější. Musím ale říct, že je tady na Šumavě opravdu krásně, prostředí se mi moc líbí. Celkově to na mě působí skvělým dojmem, pak se také lépe trénuje.

Michal Bulíř má za sebou dlouhou uplynulou sezónu, v dresu libereckých Bílých Tygrů se v utkání představil během finálové série proti Třinci ještě na samém konci dubna. „Po sezóně jsem chtěl úplně vypnout od hokeje. Po psychické i fyzické stránce se podle mě jednalo o nejnáročnější play off v kariéře. Hrálo se jen na pár kluků, protože jich hodně vypadlo kvůli zranění. Vyřazovací boje mi fakt sebraly hodně sil, takže jsem opravdu rád vypnul a těšil se na dovolenou s rodinou. Hned po ní jsem zase najel na nový režim, a tím je předsezónní příprava s Plzní ,“ hlásí útočník, který individuálně trénuje přes měsíc: „A nyní dojedu s týmem soustředění. Poté budu mít týden volno a pak budu pokračovat v suché přípravě až do nástupu na led.“

Zkušený útočník popisoval náročnost v nedávném play off, během kterého na něm stála hodně velká zodpovědnost. Na závěr se Michal Bulíř rozpovídal i o své budoucí roli v Plzni, která pravidelně pracuje s užším kádrem: „Dával jsem si různá pro a proti. Z extraligy jsem měl i jiné nabídky, ale ta z Plzně mi dávala největší smysl. Celou organizací a tím, že bych měl dostávat hodně prostoru. V Plzni je hodně mladých kluků, takže taková by měla být i moje role – vzít otěže na nás starší hráče."