REPREZENTACE U20 U19 U18 U17

Reprezentační gólmani se sešli v Rokycanech! Indián Jansa: Obrovská zkušenost

Nedaleko západočeské metropole se potkali gólmani napříč všemi reprezentačními kategoriemi. Na pětidenním soustředění je krom dvoufázových tréninků na ledě čekala také dřina mimo něj, ale třeba také i hodiny teorie.

Speciálního kempu pouze pro muže s maskou se v Rokycanech zúčastnily necelé tři desítky gólmanů z reprezentací do sedmnácti, osmnácti, devatenácti a dvaceti let. Zástupce indiánů měla plzeňská Akademie v osobě Daniela Jansy. Brankáře, který na západ Čech nedávno zamířil z Tábora. Pro něj se přitom nejednalo o premiérovou účast, na podobnou akci byl vybrán již vloni.


Daniel Jansa

Dane, jak vás nominace potěšila?
Samozřejmě jsem měl velkou radost. Moc jsem se těšil na led. Na kempu brankařů jsem byl již vloni, tak jsem tak trochu věděl, co mě tam čeká.

Jak si představit kemp, kde jsou jen gólmani?
Je to obrovská zkušenost trénovat mezi tolika brankáři a tolika zkušenými trenéry gólmanů. Věnují se každému zvlášť, je tam prostor pro nacvičování různých herních situací a zákroků. V tom nám pomáhají i přítomní střelci.

Co jste vše na kempu dělali?
Každý den jsme měli dvakrát suchou přípravu a dvakrát led. Na ledě jsme měli každý den zaměřený na odlišné herní situace. A poté jsme měli každý večer teorii, jak se vše dá uskutečnit v zápase.

Mimo jiné byl mezi trenéry i Ondřej Pavelec...
Tak určitě bylo super, že tam byl trenér s takovými zkušenostmi. Jako asi každý gólman jsem ho jak v NHL, tak v reprezentaci, sledoval.

Vy jste přišel mezi indiány nedávno, jak se vám zde líbí?
Plzeňská akademie patří mezi jedny z nejlepších, proto mě nabídka z Plzně velmi potěšila a rozhodl jsem se právě pro ni. Je tu výborná parta kluků. Věřím, že týmu pomohu a i já zde budu spokojený.

Jak byla těžká letní příprava a bylo fajn si moci odskočit k reprezentaci?
Letní příprava byla fyzicky hodně náročná. Těším se, až začneme tréninky i na ledě. Tento kemp byl super zpestření začátku prázdnin. Byl jsem rád za to, že jsem měl nějaké ledy navíc.

Jak se těšíte na nový ročník a dáváte si i nějaké cíle?
Loňská sezóna se prakticky nehrála, o to víc se těším na tu letošní. Určitě bychom chtěli hrát na předních příčkách tabulky.

Co člověka napadne při vzpomínce na minulý rok, kdy jste trénovali skoro jen doma?
Určitě bych si loňskou sezónu nerad zopakoval. Všichni jsme se připravovali dle pokynů trenérů. Snažil jsem všechno dělat, ale není nad to trénovat s kolektivem, který mi moc chyběl.

Dane, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!


FOTO: Karel Švec