Přátelsky se Šum

Plzeň se poprvé v historii střetne se Šumperkem!

Indiáni vyrážejí vstříc druhému přátelskému utkání, které bude navíc historickou premiérou. S Draky se totiž v celé klubové historii ještě nepotkali.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
DRACI PARS ŠUMPERK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
10. srpna 2021
přátelské utkání


Z tábora soupeře

Draci odstartovali letní duely s druhouligovým týmem Nová Paka, který letos načne již třetí sezónu ve skupině Sever. Domácí papírový favorit po bezbrankové úvodní periodě zařadil vyšší rychlost a zejména díky třígólové prostřední třetině nakonec uspěl 4:1. O první střelecký zápis se postaral posila Dávid Kohút, dvakrát mířila do černé i další - zahraniční - Slovinec Rok Macuch.

Další souboj prvoligový Šumperk odehrál s extraligovými Vítkovicemi. A vedl si opět skvěle, nabral vedení 4:1, avšak ani to nestačilo. Ridera čtyřmi góly v závěrečné dvacetiminutovce dokonale otočila vývoj duelu ve svůj prospěch. Za Draky se prosadil také Tomáš Vildumetz, odchovanec Energie, který má velké zkušenosti i z tuzemské nejvyšší soutěže.

Draci se vloni do první ligy vrátili po čtyřech sezónách strávených o patro níže, v osmnáctičlenném startovním pelotonu skončili předposlední před Kadaní. Ve čtyřiatřiceti utkáních posbírali čtyřiadvacet bodů. Se sezónou se loučili v nervydrásajícím duelu s pozdějším celkovým vítězem Kladnem, které Středočeši rozhodli až v poslední minutě základní hrací doby.

V týmu vloni nejvíce zářil Tadeáš Jaroš, který naplnil normu prakticky bodu na utkání 34/28 (12+16). Proti Škodě se však nepostaví, v květnu se vydal na zajímavé angažmá do francouzského celku Anglet.


Z tábora Plzně

„Věci, které jsme chtěli v utkání vidět, tam poměrně byly. Pracovali jame hodně na obraně, nyní se zaměřujeme spíše na útok. S Českými Budějovicemi jsme paradoxně inkasovali po našich ztrátách v útočném pásmu a následných brejcích soupeře. Každopádně je ale dobře, že si to kluci po otočce uhráli, protože po vítězství, byť v přípravě, se následně lépe pokračuje v tvrdé práci,“ říká trenér Škody Miloš Říha.

Modrobílí v premiérovém utkání proti Šumperku budou nadále pokračovat ve standardním módu letních duelů. „Mladší hráče v sestavě převážně necháme. Dostanou šanci ovšem i další, kteří ještě nehráli, abychom je vyzkoušeli. Určitě však do duelu nepůjdeme v nejsilnějším složení. Budeme zkoušet další varianty,“ prozrazuje.


Rozpis přípravných duelů indiánů

 5.8.2021 HC Škoda Plzeň - Motor České Budějovice 5:3 

10.8.2021 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk od 17:30 

12.8.2021 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30 

17.8.2021 Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň od 17:30 

19.8.2021 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30 

24.8.2021 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň od 17:30 

26.8.2021 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30 

 2.9.2021 HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň od 17:30


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 5
Motor České Budějovice 3
(1:3, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Kodýtek (Schleiss), 31. Blomstrand (TS), 48. Slanina, 49. Schleiss (Kodýtek), 59. M. Lang (Přikryl) – 3. Beránek (Raška), 10. Chlubna (Toman, Ville), 15. Beránek (Hanzl).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Kolář) – Budík, Kindl (A), Graňák (A), Jiříček, V. Lang, Kaňák, Hamšík – Blomstrans, Thorell, Musil, Žejdl, Kodýtek (C), Schleiss, Kuťák, Přikryl, M. Lang, Marcel, Soukup, Slanina


Draci Pars Šumperk 4
HC Vítkovice Ridera 5
(0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Kindl (Žálčík), 11. Kučera (Horký, Spratek), 21. Vildumetz (Kindl, Žálčík), 23. Kučera (Horký, Spratek) – 13. Plášil (Marosz), 42. Kalus (Kovář), 47. Marosz (Bukarts), 48. Dej (Kovář), 52. Dej (Fridrich).
Draci Pars Šumperk: Holík – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Řezáč, Dudycha, Viktorin – Scheuter, Kindl, Žálčik, Vachutka, Vildumetz, Macuh, Kratochvíl, Kohút, Kučera, Antoníček, Spratek, Horký.