Přátelsky s CEB

Plzeň se chystá na odvetu s Českými Budějovicemi!

Škoda se podruhé v rámci přípravných utkání popasuje s jihočeským Motorem, nyní vyráží na led soupeře.


MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
17. srpna 2021
přátelské utkání

Oba soupeři vzájemným zápasem z před čtrnácti dní shodně odšpuntovali vlastní série přípravných duelů. Diváci si na západě Čech rozhodně přišli na své, padlo celkem osm branek. Modrobílí jako první inkasovali, v průběhu duelu ztráceli již 1:3, nakonec se ale po skvělém obratu radovali z vítězství 5:3. Prosadily se i posily indiánů Blomstrand se Schleissem, premiérovou trefu zapsal v A týmu odchovanec Slanina. Nyní se oba celky popasují v Českých Budějovicích...


Z tábora soupeře

Jihočeši vloni po návratu do extraligy skončili zcela poslední, byť postupovalo do play off dvanáct celků, ztráceli na tuto příčku šestadvacet bodů. Mužstvo přitom zaznamenalo z dvaapadesáti utkání pouhých šest tříbodových výher. A ani letošní letní duely zatím neukazují na změnu. Motor odehrál dosud čtyři utkání a ve všech prohrál.

Na úvod přípravy, jak již bylo řešeno, přišel nezdar v Plzni 3:5. Poté se radoval 4:2 i domácí Salzburg, který byl po celé utkání o krok vepředu. Naposledy se svěřenci kouče Modrého střetli dvakrát se Spartou. Před svými fanoušky nestačili v poměru 2:3, když sice stáhli dvoubrankové manko, ale Pražané rozhodli v pětapadesáté minutě. Doma v odvetě Sparta nezaváhala 4:1.

Po tomto čtyřlístku zápasů, kdy trenéři viděli v akci 34 hokejistů, doznal kádr Jihočechů prvních změn, přišlo na řadu první zužování kádru. Tým tak opouští Ivan Lytvynov, Adam Raška a Matouš Hrubec. Na zkoušku naopak přichází zkušený útočník ze Zlína Jiří Ondráček, který bude mít šanci přesvědčit sportovní vedení klubu v následujících přípravných zápasech, zřejmě tedy již hned proti Plzni.

Dosud se bodově nejvíce dařilo Martinu Hanzlovi, který se třemi asistencemi plní normu bod na zápas. Stejně je na tom i Milan Gulaš se dvěma góly, Daniel Voženílek se stejným počtem asistencí a Matouš Venkrbec s bilancí 1+1. Gólmani Dominik Hrachovina a Jan Strmeň zůstávají s úspěšností zákroků shodně hluboko pod devadesáti procenty.


Rozpis přípravných duelů indiánů

 5.8.2021 HC Škoda Plzeň - Motor České Budějovice 5:3 

10.8.2021 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk 1:3

12.8.2021 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:2

17.8.2021 Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň od 17:30 

19.8.2021 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30 

24.8.2021 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň od 17:30 

26.8.2021 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30 

 2.9.2021 HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň od 17:30


Výsledky posledních zápasů

BK Mladá Boleslav 1
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Claireaux (Moravec, Flynn) – 2. Blomstrand, 46. Budík.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Němeček) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Lang (A), Kindl, Hamšík – Bulíř (A), Mertl, Musil (C) – Blomstrand, Thorell, Suchý – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Malát, Žejdl, Kuťák.


HC Sparta Praha 4
Motor České Budějovice 1
(1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Vitouch (Kern), 22. Chlapík (Moravčík), 43. Chlapík (Thorell, Pavelka), 50. Mikliš (Kern) – 38. Slováček (Hanzl).
Motor České Budějovice: Strmeň – Allen, Štencel, Slováček (C), Bučko, Lytvynov, Remta – Michnáč, Raška, Hrubec – Holec, Toman, Ville – Beránek, Hanzl, Chlubna – Pouzar, Masopust, Haas.