Zlatí nejmenší

Nejmenší indiáni opanovali turnaj v Klatovech!

Budoucí plzeňské hokejové naděje se v polovině srpna vydaly do boje, vyrazily na turnaj do nedalekých Klatov. A vedly si skvěle!

Celého klání pro hráče ročníku 2014 se zúčastnily čtyři celky, dva indiánů, domácí výběr a Třemošná. Systém byl standardní, každý se popasoval s každým v délce dvakrát dvaceti minut.

Vše ovládl bílý výběr Plzně, který ani jednou nezaváhal a zapsal i vysoké výhry. S Třemošnou 21:6, s Klatovy 22:10 a s parťáky z modrého týmu 10:0. Gólmanem byl Tobiáš Dlesk, v poli se pak představili Jaroslav Kejř, Josef Větrovský, Michal pelikán, Lukáš Novotný, Tobiáš Uxa, Vilém Fiala, Lukáš Krofta a Tomáš Vajskébr.

Za modré nastoupili Marek Hofrajtr, Pavel Hajný, Tomáš Titl, Milan Brožík, Pavel Hotěk, Eliška Hoťková, Matyáš Novotný, Šimon Pohanka, Matěj Zezula, Martin Zrna a Sebastian Kust.

Nejlepším hráčem bílých byl vyhlášen Jaroslav Kejř, za modré pak brankářka Eliška Hoťková.

Celkové pořadí ovládl plzeňský celek bílých. Následován byl Klatovy, Třemošnou a modrými parťáky.

„Jsem rád, že jsme si mohli zahrát tento turnaj. Bohužel jsme nebyli v kompletní sestavě, někteří hráči byli ještě na dovolené s rodiči. V mužstvu modrých jsme si proto vypomohli hráči ročníku 2015. Turnaj měl velmi dobrou úroveň, na dětech bylo poznat, že je hokej baví a zápas od zápasu se zlepšovali. Ročník 2014 loňský rok nehrál žádný turnaj kvůli pandemii koronaviru, tak to pro ně byla premiéra, sehráli jsme totiž pouze dva přátelské zápasy v červnu na Wolves a v Třemošné. Doufám, že nenastane další uzavíraní sportovišť, protože ztráta další sezóny by se již těžko doháněla. Jsem rád, že jsme tyto restrikce zvládli, protože nám v ročnících 2015, 2014 a 2013, které mám na starosti, skončily pouze tři děti. Poděkování samozřejmě patří i všem rodičům, kteří nám pomáhali udržet děti u hokeje,“ popisuje hlavní trenér ročníku 2014 Zdeněk Pata.