Ohlasy CEB

Petr Kodýtek oslavil narozeniny gólem! Takové příjemné zpestření, směje se

Indiáni zvládli jak druhé venkovní utkání v rámci přípravy, tak zároveň i odvetu s jihočeským Motorem. Znovu přitom proti Českým Budějovicím museli otáčet skóre.

Povedlo se to i díky Petru Kodýtkovi, který mužstvo nastartoval, když odčaroval krásnou ranou pod břevno kouzlo Jana Strmeně. Navíc v den svých třiadvacátých narozenin. „Ano, je to pro mě takové zpestření, samozřejmě za gól jsem rád. Vážím si však především, že jsme vyhráli, protože to pro nás nebyl úplně ideální zápas. Začátek jsme neměli dobrý, pak se to naštěstí zlepšilo. V poslední části jsme ustáli tlak soupeře, takže za mě dobré vítězství,“ popisuje.

O nepovedeném začátku tak mluvil nejen trenér Václav Baďouček, šikovný forvard mu přitakává: „Já upřímně nevím, co se to s námi stalo. Jezdili nám tam sami na bránu, snad asi sedmkrát za prvních osm minut. Takže to nebylo vůbec ideální, ale poté jsme měli nějaké přesilové hry, byli více u puku, tak se vše z naší strany zlepšilo. Ale jak říkám, v úvodu jsme mohli prohrávat 0:5. To musíme pro příště zlepšit.“

Nakonec pro indiány vše dobře dopadlo, k obratu zavelel po polovině utkání právě mladý štírek. „Vše vlastně vzniklo z dobrého napadání. Pomohl mi tam Matyáš Kantner ve forčekingu, kdy jsme šli dvakrát do těla a najednou měl puk Jan Schleiss. Stál jsem od něj snad metr a půl, tak jsem si jen křikl a on mi to krásně předložil. Já pouze zvedl hlavu a všiml jsem si, že je hráč přede mnou. Tak jsem se ho snažil trošku obstřelit a naštěstí to vyšlo,“ popisuje.

Šancí ovšem bylo mnohem více již dřív, Plzeň opět promarnila, stejně jako v minulých zápasech, celou řadu početních výhod. Čím to? „Chybí tam ta koncovka. Když už se usadíme v útočné třetině, vytvoříme si z tlaku jednu střelu a zase nám to vyhodí. Musíme lépe zacházet s pukem. Sice je ještě do ligy poměrně hodně času, ale je zapotřebí to vypilovat, aby to pak již bylo perfektní. A pomohli jsme si s nimi v zápasech,“ myslí si.

S novými trenéry samozřejmě přišel i nový herní systém, jak toto vnímá sám hráč? „Některé věci nové jsou, ale zase jich řada zůstala. Je ovšem dost času na to, aby si člověk zvykl. Myslím si, že to pak bude fungovat, určitě vědí, co dělají. Byla tam dnes pochopitelně znovu spousta chyb, ale tak to je v přípravě. Máme nové trenéry, přišli noví kluci, takže se s tím musíme popasovat, zvyknout si na sebe a sehrát se,“ zůstává klidný.

Petr Kodýtek načíná u A-týmu již svou šestou sezónu, poslední čtyři navíc strávil po boku nejlepšího střelce či nejproduktivnějšího hráče Tipsport extraligy Milana Gulaše. Dnes se poprvé proti sobě postavili jako soupeři. „Určitě byl nepříjemný jako protihráč (úsměv). Pro mě to bylo hodně zvláštní, přeci jenom jsem ho v Plzni zažil všechny ty roky, co tam působil. Je to nezvyk, ale tak to je, už s tím nic neuděláme. Pro mě je to pochopitelně motivace, že ho chci porazit, ale myslím, že on to má stejně,“ uzavírá.