Ohlasy MBL

Přesilovky rozhodly, musíme na nich zapracovat, ví Tomáš Mertl

Plzeň po týdnu znovu vyzvala Mladou Boleslav. Indiáni na dvě venkovní výhry v řadě ale nedokázali navázat, prohráli 1:5. Asistenci na jednou branku Západočechů si připsal Tomáš Mertl, který ale s utkáním nemohl být spokojen: „Nehodnotí se to dobře, prohráli jsme, a hlavně na konci jsme úplně odešli. Ale nebudeme z toho dělat tragédii, je to jen přípravný zápas.“

Škoda vstoupila do utkání lépe a vedla po gólu Petra Kodýtka, který využil dvojnásobnou přesilovku. „Konečně přišla střela, já puk dorážel vedle gólmana. Pavel Musil ještě kotouč do sítě nedoklepl, ale Kody už ho do branky zametl,“ popisuje Mertl vedoucí trefu.

Poté už se ale Západočeši neprosadili ani jednou a soupeř pěti góly skóre otočil. „Měli jsme několik dobrých pasáží, ale také mnoho špatných věcí. Nedokázali jsme využít druhou přesilovku pět na tři v závěru druhé části, což asi rozhodlo,“ myslí si Mertl. Plzeň mohla srovnat na 2:2, ale do žádné šance se nedostala.

Mertl proto ví, že přesilovky Škodovka musí zlepšit. „Chyběla v nich střelba i lepší kombinace. Naopak Mladá Boleslav využila hned tři početní výhody,“ pokračuje zkušený útočník.

Indiáni tak nedokázali navázat na dvě venkovní výhry z posledních zápasů. „Zápasy v Mladé Boleslavi i v Českých Budějovicích jsme odmakali a odvezli si výhru. Dnes se to nepovedlo. Nehrálo se moc pět na pět, oni přesilovky proměnili a to je nakoplo,“ hodnotí Mertl.

Pětatřicetiletého centra mrzí, že se Západočechům nepodařilo zvítězit před vlastními fanoušky. „Budeme chtít doma vyhrávat. Teď se to bohužel nepovedlo, ale věřím, že v sezoně tu zase budeme silní,“ říká.

Z porážky přípravě si ale Mertl velkou hlavu nedělá. „Prohrávat můžeme před sezonou, kdy se nehraje o body. Můžeme se z toho poučit. Víme, na čem zapracovat,“ dodává.