Třeťáci v akci

Třeťáci bojovali na velkém turnaji v Praze!

Mladí indiáni se představili v našem hlavním městě, kde se zúčastnili velkého turnajového klání.

Konkrétně v Letňanech se předposlední srpnovou neděli vydali do boje poprvé po pauze zaviněné koronavirovou pandemií. Turnaj se hrál systémem každý s každým, hrací doba byla stanovena na dvakrát patnáct minut s minutovým střídáním. Všichni účastníci navíc museli postavit dva týmy, jejich výsledky se sčítaly.

Indiáni postavili A tým ve složení: Morávek, Fořt, Trejbal, Holeček, Vlček, Šlechta, Hrachovec, Touš, Stach, Mochan, Babjak a Sladkovský. B tým hrál ve složení: Zahradník, Voráček, Linhart, Kokoška, Hegner, Macounová, Preisinger, Hájek, Vrba, Surynek, Hovorka a Šlauf. Brankáři se pravidelně střídali u týmů, konkrétně to byli Kocourek, Štaigl, Brožík a Jarolím.

V prvním zápase nastoupili modrobílí proti Spartě. A tým remízoval 16:16, B tým prohrál 5:15. Ve druhém klání na Západočechy čekal pozdější vítěz celého turnaje z Hradce Králové. Oba naše týmy prohrály - 14:18 a 4:18. Následovalo dvojvítězství s Benátky nad Jizerou - 12:11 a 12:6 i domácím týmem z Letňan - 13:12 a 10:6. V posledním dvojduelu s týmem Pardubic se hrálo v přímém souboji o konečné třetí místo. Indiánům stačilo získat dva body, ale bohužel utkání nezvládli a podlehli s výsledky 12:13 a 4:7.

Celkové pořadí

Mountfield HK
HC Sparta Praha
HC Dynamo Pardubice
HC Škoda Plzeň 1929
HC Benátky nad Jizerou
HC Letňany

„Na turnaj jsem vzal všechny brankáře a skoro všechny hráče. Nejeli pouze ti, kteří jsou ještě s rodiči na dovolené. Byl to první turnaj po dlouhé době a tak jsem chtěl, aby si ho všichni užili a zahráli si. Na turnaji byli kvalitní soupeři a z mého pohledu si kluci nevedli špatně. Každým zápasem se jejich výkon zlepšoval. Jedinou černou kaňkou na tomto turnaji bylo, ale praktikuje se to bohužel i na jiných turnajích, že trenéři si berou na tyto turnaje pouze vždy minimální počet hráčů, tady bylo minimum 6+1 v jednom mužstvu. Pouze my a Benátky jsme měli 12+2. Trenéři tak nedávají prostor všem hráčům, ale pouze těm nejlepším. Myslím si, že v tomto věku je brzo takto dělit děti,“ hodnotí trenér Zdeněk Pata.