Pavlát proti Slavii

Přišel, viděl, skóroval aneb Gólman Dominik Pavlát v akci!

Jednadvacetiletý brankář Dominik Pavlát dnes předvedl v generálce na extraligu na ledě Slavie husarský kousek, střelou přes celé kluziště se podepsal pod vítězství svých barev.

Do utkání naskočil v nepříjemné pozici po čekání na střídačce ve druhé polovině, hned se měl navíc co ohánět. Kapituloval pouze jednou, to když se velké štěstí usmálo po zblokované ráně Krejčího z pravého kruhu na Vlčka, který zrovna číhal u levé tyče, kde puk pouze doklepl za čáru. V poslední periodě pak táhl svůj tým za vítězstvím, zejména za stavu 3:2 předvedl důležitý zákrok ramenem proti Brožovi, jenž mířil pod břevno z mezikruží.

Ale ani to mladému gólmanovi nestačilo. Téměř pět minut před třetí sirénou odvolali domácí brankáře a brzy po té nahazoval do útočného pásma Kern. Dominik Pavlát touš uzmul pro sebe u pravé tyčky, podíval se, zamířil a dokonale trefil nad útočníky soupeře a mezi obránci opuštěnou svatyni sešívaných.

Odkaz na podrobný online přenos i s videi gólů ZDE!

„Byl na mě nahozený puk, až v kabině jsem se dozvěděl, že byl signalizovaný ofsajd. Ale to jsem vůbec nevěděl a trochu se bál, protože v tu chvíli jsem před sebou viděl spoustu hráčů. Ale říkal jsem si, proč to nezkusit, i když nějaká zodpovědnost vůči týmu tam samozřejmě je. Ale já si věřil, i když původně jsem chtěl pouze vyhodit. Překvapilo mě, že Slavie takto brzy odvolala gólmana, tak jsem to prostě zkusil a jsem za to hrozně rád,“ vypráví sám maskovaný hrdina.


Samozřejmě v kabině se hned strhla později velká diskuze. „Kluci říkali, že jsem dal více gólů, než někteří hráči za celou přípravu. (smích) Ale ne, vážně, na to jsem vůbec nekoukal, já jsem byl rád, že jsme vyhráli, protože jsme teď neměli povedené zápasy. Cením si, že jsme se z toho dostali takto před ligou a myslím, že je to důležitá výhra,“ zvážněl.

Pochopitelně je ale důležitá vzpomínka, spoluhráči zase budou mít radost z příspěvku do kabiny. „Puk schovaný mám, uzmul mi ho a popsal Kuba Vais. A jestli budu něco platit do kasy? No, asi mě to nemine,“ směje se.

A jak počin svého gólmana viděl Filip Kuťák, hráč indiánů, který poslední dvě sezóny strávil právě na Slavii? „Neskutečné, úžasné! Věřím, že hokejové servery toho dnes budou plné a obrovská gratulace už jen za to, že se o to pokusil. Další komentář je zbytečný, ten gól sám o sobě mluví za vše,“ popisuje.