Jiříček v U16

Indián Jiříček po kempu šestnáctky: Zkušenost, která mě může posunout

Čeští mladíci se podobně jako v i starší věkové kategorie sešli v létě k dalšímu společnému kempu.

Ten se uskutečnil nedaleko Plzně, konkrétně v Příbrami. Během tří dní na hráče čekaly tréninky na ledě i mimo něj, modelový zápas či fyzické testy. A stejně jako v prvním případě, i nyní ukázal trenér Milan Razým hned na celou řadu indiánů.

Jedním z nich byl i Adam Jiříček, patnáctiletý forvard indiánů, bratr Davida, který již od šestnácti let válí v A týmu. „Pozvánka mě samozřejmě potěšila, každý je rád, když může obléknout reprezentační dres v jakýkoli příležitosti. Jsem rád, že jsem mohl změřit síly s nejlepšími hráči mého ročníku z celé republiky,“ říká.

Přestože byl sraz poměrně krátký, rozhodně se nejednalo o procházku růžovým sadem. „Kemp byl náročný, ale byly to jen tři dny, takže se to dalo zvládnout. Byla to pro mě další zkušenost, která mě může posunout,“ hodnotí. A to navíc bylo součástí kempu testování hráčů: „Absolvovali jsme fyzické testy na suchu i na ledě, nebylo to nic příjemného. Ale všichni jsme to odmakali, abychom dosáhli nejlepších výsledků.“

Zpestřením pak byly modelové zápasy. „Hráli jsme dvě utkání, týmy byly rozdělené na hráče z Čech a Moravy. Jednalo se o náročné a vyrovnané duely. Užil jsem si je, ale bohužel se nám ani jednou nepovedlo porazit výběr z Moravy,“ vypráví.

Jak již bylo řečeno, na první i druhý sraz reprezentační šestnáctky bylo nominováno více zástupců plzeňské Akademie. „Je příjemné, když na kemp jede někdo, koho znáte z klubu. Takže jsem rád, že se mnou jel Adam Benák, který je dokonce o rok mladší,“ uzavírá.


FOTO: Juniorský hokej/Ronald Hansel