Preview 1. kolo

Tipsport extraliga startuje, Plzeň začíná v Pardubicích!

Fanoušci se konečně dočkali, startuje dlouhodobá část Tipsport extraligy ročníku 2021/2022. Premiéra čeká na indiány na ledě Pardubic.


HC DYNAMO PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

enteria arena, Pardubice
10. září 2021
1. kolo Tipsport extraligy

Již více než dva a půl roku ve vzájemných duelech obou soupeřů platí rčení: Můj dům - můj hrad. Osm posledních zápasů Plzně a Pardubic vždy ovládl domácí tým, dvakrát indiáni uloupili na ledě Východočechů alespoň bod. Stejně tomu tak bylo i vloni, kdy modrobílí své prérie ochránili při skóre 3:0 a 5:2, naopak Dynamo vítězilo 4:1 a 3:2 v prodloužení. Výhra hostujícího celku se tak datuje až do února roku 2019, kdy Škoda dominovala v Pardubicích 8:3.


Z tábora soupeře

Dynamo vloni do Tipsport extraligy vstoupilo hrůzostrašně, když v úvodních deseti zápasech pouze jednou vybojovalo tříbodové vítězství. Následovalo však zlepšení a celková sedmá pozice, dvě příčky za Plzní s desetibodovou ztrátou. V předkole play off navíc mužstvo přešlo 3:1 na zápasy přes Karlovy Vary, jenže ve čtvrtfinále padlo 0:4 s Mladou Boleslaví.

Ambice vedení jsou však velké, tomu odpovídal na jaře i značný pohyb v kádru. Na pomoc přišli Adam musil z Liberce, Marek Hecl z Trenčína, Dennis Robertson z Bolzana, David Cienciala z Mladé Boleslavi i dva sparťané Robert Říčka s Janem Košťálekem. Proti "svým" se navíc hned v prvním kole navíc představí i gólman Dominik Frodl.

Velký bavič a oblíbenec publika během tří ročníků odchytal v extraligových základních částech a vyřazovacích bojích za Plzeň dohromady 150 zápasů. Zapsal tak 8 923 odchytaných minut, během kterých zaznamenal celkem 3 808 úspěšných zásahů. S devíti asistencemi se navíc stal nejproduktivnějším mužem s maskou v historii klubu.

Východočeši před novou sezónou odehráli rovných deset zápasů a nebodovali pouze jednou! To, když se v Pardubicích radovaly Vítkovice 4:2. Právě na jejich ledě cestu letními duely přitom začali a uspěli 4:0. Další výhra přišla 3:1 s Olomoucí a 5:4 v nájezdech na jejím kluzišti. Cenný úspěch 5:2 byl zapsán na Spartě, 5:3 s Libercem a v generálce 5:0 ve Vrchlabí. Mužstvo se také zúčastnilo švýcarského turné, během kterého skolilo 4:2 Biel, 6:0 Krefeled a padlo 1:2 v nájezdech s Ženevou.


Výsledky posledních zápasů

HC Slavia Praha 2
HC Škoda Plzeň 4
(1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Žejdl (Vlček, Kern), 37. Vlček (Krejčí) – 16. Přikryl (Kodýtek, Čerešňák), 37. Mertl (Marcel), 42. Kuťák (Kodýtek), 56. Pavlát.
HC Škoda Plzeň: Furch (32. Pavlát) – Čerešňák, Kindl, Graňák, Jiříček, Lang, Kaňák, Kvasnička – Bulíř, Mertl, Kuťák – Blomstrand, Kodýtek, Schleiss – Kantner, Přikryl, Malát – Marcel, Soukup, Slanina.


HC Stadion Vrchlabí 0
HC Dynamo Pardubice 5
(0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Camara (Paulovič), 20. Zdráhal (Mikuš, Kousal), 34. Roman (Cienciala, Nakládal), 48. Hecl (Camara), 54. Mikuš (Paulovič, Camara).
HC Dynamo Pardubice: Frodl (41. Borovička) – Mikuš, Zdráhal, Robertson, Nakládal, Vála, Kolář, Hrádek – Kousal, Paulovič, Camara – Hecl, Musil, Blümel – Říčka, Roman, Cienciala – Koffer, Anděl, Rohlík.