Ohlasy 1. kolo

Musíme si sednout a poučit se. V neděli je jiný zápas, říká Pavel Musil

Vstup do nového extraligového ročníku se Plzni nepovedl, modrobílí ztratili na ledě Pardubic všechny body.

Po vyrovnané úvodní bezbrankové periodě domácí v té prostřední třikrát udeřili, čímž prakticky zápas rozhodli. „Mělo to daleko k ideálu. Těžko se mi hledají slova. Můžeme se z toho jen poučit. Pozitiva se dají snad najít jen v první třetině, ale pak jsme si asi mysleli, že to půjde samo a dopadlo to pak tak, jak to dopadlo,“ hledá těžce slova Pavel Musil.

Trenér Václav Baďouček na tiskové konferenci chválil vstup svých svěřenců do utkání, pak mu ale přišlo, jako by přišel strach. Jak to vnímal sám hráč na ledě? „Těžko říct. Byli silnější v osobních soubojích, všechny souboje vyhrávali. Byli rychlejší, kompaktnější, lépe si pomáhali - přesně to, co my jsme nebyli. Pak už se do toho za toho stavu těžko dostává. Ještě byla možnost, když jsme ubránili pětiminutové oslabení, jenže pak jsme opět inkasovali,“ krčí rameny šikovný forvard.

Plzeň na východě Čech svého bývalého gólmana Dominika Frodla nepřekonala, přitom domácí měli více vyloučených hráčů než modrobílí. Jenže přesilové hry jako kdyby byly pro indiány stále zakleté. „Musíme to zjednodušit. Chtěli jsme sehrát nějaké signály, jenže někdy jsme se ani nedostali do pásma či neudrželi u kotouče. Ale to už začíná těmi souboji. Je to jedno s druhým. Musíme si na to sednout, poučit se a v neděli je jiný zápas,“ říká.

Sám přitom bojoval i sám se sebou, v létě totiž prodělal těžkou virózu. „Každý den je to lepší. Ale cítím se jako někdy v červenci, kdy jsme začínali. Věřím, že už to bude pokračovat jen tím správným směrem,“ uzavírá.