Extraliga juniorů

Plzeňští junioři se dnes na Motoru nepředstaví

Plzeňští junioři včera vstoupili na výbornou do nového ročníku extraligy, dnes však své druhé kolo neodehrají.

Svěřenci Petra Vojana a Jiřího Hanzlíka měli před sebou těžký úkol na úvod dlouhodobé části soutěže. Představili se totiž na ledě vyhlášené akademie Salzburgu. S náročným úkolem se ovšem popasovali bravurně, díky brankám Marka Soukupa, Dominika Soukupa, Marcela Marcela a čistému kontu Josefa Němečka uspěli v Rakousku 3:0.

„Sehráli jsme velmi náročný zápas, bruslivý soupeř měl jako vždy velkou individuální kvalitu i ofenzivní kreativitu, zejména v přesilových hrách. My jsme ale podali disciplinovaný výkon, nepouštěli Salzburg do velkých šancí a postupně si vybudovali rozhodující náskok i herní převahu. Jsme rádi za nulu vzadu a samozřejmě za dobrý vstup do soutěže,“ hodnotil po zápase lodivod Škody.


Dnes je na programu druhé kolo juniorské extraligy, do něj ale Plzeň v Českých Budějovicích nezasáhne. Důvodem je fakt, že domácí tým spadl do karantény. Západočeši se tak do boje vydají zase až za týden, kdy ve středu od 17:00 přivítají v LOGSPEED CZ Aréně Třinec a o den později od 12:30 Havířov.