Preview 2. kolo

Domácí extraligová premiéra jako řemen, přijíždí úřadující mistr!

Před indiány je domácí premiéra v rámci Tipsport extraligy, na úvod přijede těžký kalibr - třinečtí Oceláři.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
12. září 2021
2. kolo Tipsport extraligy

Vzájemné duely mez indiány a Slezany vyznívají poslední léta lépe pro Oceláře, nejinak tomu bylo i v loňské sezóně. Plzeň zvítězila pouze jednou – 5:0, naopak padla 2:3, 1:3 a 3:4 v prodloužení. V posledních patnácti duelech pak modrobílí uspěli v šesti případech.


Z tábora soupeře

Oceláři do loňské extraligy vlétli jako velká voda, bez bodu odcházeli až ve svém jednadvacátém utkání! To podlehli Olomouci doma 0:1. Ani to však nestačilo, nakonec o dva body ztratili v základní části první místo za Spartou. Jenže v play off to již opět byla velká jízda. 0:4 se musela sklonit brněnská Kometa, 3:4 Mladá Boleslav a 1:4 Liberec.

Přes léto se pak v kádru hodně změnilo. Tým opustil hned trojlístek gólmanů – David Honzík se vrátil z hostování do Litvínova, Jakub Štěpánek zamířil do Francie a Tomáš Suchánek za moře do WHL. Švýcarskou ligu si zase vyzkouší Martin Gernát s Matějem Stránským, švédskou Michal Špaček či finskou Jack Rodewald. KHL zase Ralfs Freibergs.

Naopak novou tváří je plzeňský odchovanec Marek Mazanec, který přišel z Mountfieldu. Z Magnetigorsku zase Andrej Nestrašil, ze zámoří Martin Maričin či naposledy Marko Daňo.

Slezané před novou sezónou odehráli čtyři přípravné zápasy. Na úvod padli v Havířově 2:3 po samostatných nájezdech, poté i 0:7 v Brně. Následovala výhra 4:0 ve Frýdku-Místku a 2:1 v trestných stříleních s Vítkovicemi. V Lize mistrů ve dvojutkání s Fribourgem a Leksandem Oceláři nevybojovali ani bod – 2:6, 2:3, 3:4 a 1:3. Vstup do extraligy se ovšem vyvedl na výbornou, mohutně posilující Motor ve Slezsku zhasl 0:4.


Výsledky posledních zápasů

HC Dynamo Pardubice 4
HC Škoda Plzeň 0
(0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Hecl (Cienciala), 27. Mikuš (Blümel, Nakládal), 40. Říčka (Cienciala, J. Kolář), 52. Říčka (Cienciala, Košťálek).
HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, V. Lang, J. Kindl (C), L. Kaňák – Bulíř, Mertl, Dzierkals – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, P. Musil, Kuťák – Malát, Přikryl, Kantner.


HC Oceláři Třinec 4
Motor České Budějovice 0
(2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička).
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.