Rozhodnutí DK ELH

Rozhodnutí DK ELH – David Jiříček

Jak uvedl na svém webu Český hokej, předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Davida Jiříčka na protihráče Roberta Kousala, za který mu byl v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň (11. 9. 2021) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování záznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který předtím vystřelil kotouč a postupoval na branku, aby byl připraven na případnou dorážku. Vzhledem k prodlevě mezi střetem a předchozí střelou přitom na něj není možné pohlížet jako na hráče, který by byl v držení kotouče. Ve snaze zabránit protihráči v případné dorážce zdvihl hráč ruce a holí drženou v obou rukách ho zjevně zasáhl do obličejové části hlavy. Protihráč utkání dokončil, podle zápisu o utkání nicméně při střetu utrpěl poranění zubů.

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Davida Jiříčka (HC Škoda Plzeň) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání s finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. V trestu je již započítán trest zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za stejný přestupek z utkání loňské sezóny HC Olomouc – HC Škoda Plzeň (12. 3. 2021), podmíněně odložený do 31. 10. 2021. Hráč David Jiříček tak bude moci nastoupit nejdříve v utkání 4. kola TELH HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav, které se hraje 16. 9. 2021.