Preview 3. kolo

Nový hrací týden je tady, Plzeň začíná na ledě Olomouce!

Nový ročník Tipsport extraligy se roztáčí na plné obrátky, Plzeň po dni volna vyráží znovu do boje, zajíždí na Hanou.


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
14. září 2021
3. kolo Tipsport extraligy

Indiánům se na kohouty daří, z posledních dvaceti utkání pouze pětkrát nebodovali, výher zapsali jedenáct. Ovšem osud tomu tak chtěl, že tři nezdary přišly v předkole play off na jaře roku 2021, tím dokázala Olomouc Plzeň vyřadit.


Z tábora soupeře

Kohouti vloni zakončili základní část na dvanáctém místě, přesto i to ve speciální sezóně stačilo na postup do play off. A osud tomu tak chtěl, že počtvrté za posledních šest let narazili v prvním kole na Plzeň. Ta do předkola vkročila z pozice páté, posbírala o dvaatřicet bodů více. Přesto modrobílí poprvé proti Hanákům ztratili, ti zvládli všechny tří úvodní zápasy. Následně již ale byla nad síly v poměru 0:4 Sparta.

Přes léto kádr Olomouce doznal jen pramálo změn, o to více ale byly zajímavé. Ze Zlína přišel na pomoc Dalibor Řezníček, z Bostnu pak David Krejčí. Reprezentant, vítěz Stanley Cupu, legenda Bostonu Bruins a čtvrtý nejproduktivnější český hokejista v historii NHL se vrací domů. Bude hrát za tým, který jej do velkého hokeje uvedl. Dres s kohoutem na prsou oblékne přesně po dvaceti letech. „Největší tlak si na sebe kladu vždy sám. Samozřejmě budu chtít dávat co nejvíce gólů a přidávat asistence, ale důležitý je pro mě hlavně týmový úspěch,“ uvedl pro klubový web sám hráč.

A na ledě se prezentoval skvěle, v úvodním kole vsítil první gól svých barev v sezóně a přispěl k cennému skalpu Mladé Boleslavi v prodloužení. Na rozdíl od indiánů ale v neděli Hanáci nehráli, pojďme se tedy ještě ohlédnout za letní přípravou. Olomouc v létě odehrála osm duelů, pokaždé padla a posbírala pomyslné dva body. Vše začalo porážkou 1:3 v Pardubicích a pokračovalo 0:6 na ledě Mountfieldu, 4:5 v samostatných nájezdech s Dynamem v odvetě, 2:4 s Vítkovicemi, 2:3 v nájezdech s Kometou, 1:2 na ledě Ridery i Brna a v generálce 1:3 s Hradcem Králové.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeňa 3
HC Oceláři Třinec 2
(1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Dzierkals (Suchý), 27. Kantner (Blomstrand), 52. Čerešňák (Bulíř, M. Lang) – 27. Hrňa (Marcinko, D. Musil), 53. Marcinko (Miloš Roman).
HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, J. Kindl (C), V. Lang, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, M. Lang – Blomstrand, Přikryl, Kantner – Malát, Soukup, Kuťák.


HC Olomouc 3
BK Mladá Boleslav 2pp
(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Krejčí (Ondrušek, J. Káňa), 55. Švrček (J. Knotek), 64. J. Knotek - 6. Claireaux (Kotala, J. Dufek), 55. Claireaux (P. Kousal, Ševc).
HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí (A), J. Káňa – V. Tomeček, Nahodil, Klimek – Navrátil, J. Knotek (A), Ostřížek – Olesz, Kolouch, Strapáč.