Preview 4. kolo

Plzeň v derby Škodovek přivítá Mladou Boleslav!

Tipsport extraliga se valí na fanoušky jako velká voda, opět pouze po jednom dni oddechu je zde další kolo - indiáni hostí Bruslaře.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
16. září 2021
4. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí s Bruslaři odehráli včetně loňské sezóny spolu již šest zápasů, lépe si vedou Středočeši. Ti v loňském ročníku Tipsport extraligy zvítězili 4:2, 3:2 a 4:3 v samostatných nájezdech, naopak Škoda kontrovala 4:2. V letní přípravě si oba soci navzájem vykradli prérie, Mladá Boleslav se radovala v poměru 5:1, Západočeši zase 2:1.

Z tábora soupeře

Bruslaři loňskou základní část zakončili na třetím místě s šestibodovým náskokem na indiány. Ve čtvrtfinále si poté poradili 4:0 na zápasy s Pardubicemi, avšak v semifinále neustáli přetahovanou 3:4 s pozdějším mistrem z Třince.

Speciální nádech bude mít dnešní souboj pro Jana Eberleho, který na jaře po třech letech z Plzně právě do kádru Středočechů přestoupil. V rámci extraligy změnili dres směrem do Mladé Boleslavi také Pavel Pýcha s Adamem Raškou z jihočeského Motoru, Jan Dufek ze Zlína a Andrej Košarišťan z Kladna. Na pomoc ještě přišel Adam Jánošík ze Švédska a Miloš Kelemen ze Slovenska. Novou smlouvu s týmem navíc podepsal David Šťastný, nejproduktivnější hráč Bruslařů v loňském ročníku Tipsport extraligy, který zaznamenal 26 branek a 31 asistencí. Aktuálně má na kontě 1+1 ve třech utkáních. Explzeňský Eberle 0+1.

Naopak další explzeňák Conor Allen zamířil do Českých Budějovic, kde nakonec rychle ukončil kariéru. Rodák z Klatov, který prošel Akademií Škody - Marek Hrbas - zase do Litvínova. Dále pak David Cienciala do Pardubic a Ondřej Dlapa do Karlových Varů. V mužstvu již také nepokračují Karel Klikorka, Joona Jääskeläinen, Brandon Alderson či Jakub Strnad.

Nově seskládané mužstvo si zatím vede v extralize podobně jako Škoda - má o bod více. V prodloužení na úvod soutěže vybojovalo bod v Olomouci, následně padlo 3:4 s Pardubicemi, přestože vedlo 3:1, naposledy přehrálo Kometu 5:1. Ještě před tím bojovalo v Lize mistrů, avšak zapsalo čtyři nezdary. S Frölundou 1:4 a 3:4, s IFK Helsinky zase 1:2 a 1:2 v prodloužení.


Výsledky posledních zápasů

HC Olomouc 4
HC Škoda Plzeň 1
(2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Bambula, T. Černý), 19. Kolouch (Krejčí), 25. Krejčí (J. Káňa), 27. Krejčí (Ondrušek, Nahodil) – 54. Blomstrand.
HC Škoda Plzeň: D. Furch (27. Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, J. Kindl (C), V. Lang, L. Kaňák, Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Suchý, Kodýtek (A), Bulíř – Blomstrand, Přikryl, Kantner – Malát, Thorell, Kuťák.


BK Mladá Boleslav 5
HC Kometa Brno 1
(3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. J. Dufek (Claireaux), 10. Najman (P. Kousal, Ševc), 13. Šťastný (TS), 26. Jánošík (Jan Eberle, Pláněk), 29. Kotala (Šťastný, Kelemen) – 46. Mallet (Kučeřík).
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík (A), Pláněk (A), Bernad, Fillman, D. Moravec – Kelemen, Adam Raška I, Šťastný – O. Flynn, Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Lunter, Bičevskis, Jan Eberle.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.