Preview 5. kolo

Klid nedělního oběda rozčísne duel na Spartě!

Netradičně v již jednu hodinu odpolední se indiáni vydávají do dalšího extraligového boje, vyjedou na led pražské Sparty.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
19. září 2021
5. kolo Tipsport extraligy

Škoda na začátek loňských extraligových vzájemných zápasů natáhla po vítězství 5:3 bodovou šňůru proti Spartě již na hodnotu patnáct. Poté přidala i korálek s číslem šestnáct, to však bylo číslo konečné. Zbylé dva duely již patřily Pražanům.


Z tábora soupeře

Pražané vloni konečně dosáhli na jeden ze svých cílů a vybojovali první místo po základní části. A i nadále pokračovali podle plánu, bez ztráty kytičky přejeli v poměru 4:0 na zápasy ve čtvrtfinále Olomouc. Jenže poté byl nad síly v semifinále Liberec, který sice ztratil vedení v sérii 3:0, avšak rozhodující duel v Praze zvládl 2:1.

Přes léto se v kádru udála celá řada změn. Matěj Machovský s Davidem Tomáškem si vyzkoušejí KHL, Lukáš Rousek v Buffalu zabojuje o NHL. Do Českých Budějovic zase zamířil Lukáš Pech s Janem Piskáčkem, do Pardubic Robert Říčka a Jan Košťálek, do Litvínova Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ, do Zlína Ondřej Němec a do Mountfieldu Petr Kalina.

Naopak z mužstva Motoru přišel na pomoc Zdeněk Doležal, z Kladna Ondřej Mikliš, z Finska Filip Chlapík a Michal Moravčík, ze Švýcarska Erik Thorell a z AHL David Kaše. A pro Michala Moravčíka bude mít jistě duel speciální náboj, s Plzní, jakožto odchovanec, totiž slavil mistrovský titul, Erik Thorell zase bude bojovat proti svému bratrovi Gustafovi.

V přípravě na novou sezónu Sparta odehrála šest duelů a pouze dvakrát zvítězila. Dvakrát padla s Karlovými Vary, jednou s Pardubicemi a se Slavií a dvakrát vyzrála na českobudějovický Motor. Následovaly zápasy Ligy mistrů, ve kterých Pražané třikrát uspěli ze čtyř pokusů. V obou duelech vyzráli na Turku, vyrovnanou bilanci mají s Växjö.

V samotné Tipsport extralize Sparta dosud odehrála dva zápasy. Začala skvěle, když rozjeté Pardubice na jejich ledě uťala 5:2, ovšem poté v domácí premiéře neustála 4:7 přestřelku s Třincem


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 2
BK Mladá Boleslav 4
(1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner, Dzierkals) – 35. Najman (P. Kousal, Ševc), 36. Šťastný (Kelemen, Pýcha), 48. Jánošík (Adam Raška I, Šťastný), 55. Kotala (Jan Eberle, Claireaux).
HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, J. Kindl (C), Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Kantner, Kodýtek (A), Bulíř – Blomstrand, Thorell, Suchý – Malát, Přikryl, Kuťák.


HC Sparta Praha 4
HC Oceláři Třinec 7
(1:1, 2:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Moravčík (Tomáš Dvořák, F. Chlapík), 24. F. Chlapík (Thorell, M. Jandus), 30. Vitouch (Moravčík, Polášek), 52. Thorell (F. Chlapík, D. Kaše) – 19. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko), 21. Kundrátek, 27. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 28. Hrehorčák (Miloš Roman), 31. M. Kovařčík (M. Adámek, A. Nestrašil), 49. A. Nestrašil (Kundrátek, M. Kovařčík), 60. Hrehorčák (Miloš Roman).
HC Sparta Praha: Neužil (28. Salák) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Polášek, M. Jandus – Sobotka, R. Horák, Řepík – Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.