Ohlasy 4. kolo

Své branky bych vyměnil za tři body, hlásí po bitvě s Bruslaři Michal Bulíř

Plzeň měla utkání proti Bruslařům rozehrané dobře, dostala se do vedení, ale hostům se v prostřední části povedl obrat a svoje vítězství podtrhli ve třetí třetině. Mladá Boleslav vyhrála 4:2, obě branky Západočechů vstřelil Michal Bulíř, který tak zaznamenal své první trefy v plzeňském dresu.

Indiáni podruhé v sezóně nastoupili na domácím ledě, jenomže oproti zápasu s Třincem, se vytoužených tří bodů tentokrát nedočkali. Modrobílí prohráli 2:4 a obě trefy zaznamenal Michal Bulíř, který se tak prosadil poprvé po svém příchodu z Liberce. K bodům to ovšem nestačilo. "Je to pro hráče asi to nejhorší, co může být. Své branky bych určitě raději vyměnil za tři body, které potřebujeme jako sůl a jít tabulkou trochu nahoru. Zápas se nevyvíjel špatně, nicméně jsme dostali laciné góly a to nás potopilo." Samotný hráč čekal na svůj premiérový zásah čtyři soutěžní duely. "Já už jsem to měl trošku v hlavě, určitě to je svazující. Z osobního pohledu jsem rád, že mi to tam spadlo, už pár zápasů jsem na to čekal. Doufám, že mi to zvedne seběvědomí, uvolním se a bude to padat stále a pomáhat týmu ke třem bodům," přeje si Michal Bulíř.

Pravé křídlo druhého útoku dnes nastoupilo společně s Petrem Kodýtkem a Matyášem Kantnerem. "My už spolu hráli jednu třetinu v Olomouci a myslím, že si to celkem sedlo. Kdo Extraligu sleduje, tak ví, že Petr Kodýtek je hrozně šikovný hráč, navíc u toho přemýšlí, což by ke mně mohlo sedět. Uvidíme, jak to bude v dalších zápasech, to je na trenérech." Dnes se Bulíř prezentoval parádní orientací před soupeřovo bránou. "Předbrankový prostor je nejdůležitější místo ve hře, ať je to v obranném nebo útočném pásmu. Puky tam vypadávají. Já jsem si tam hledal svou cestu, kotouč se objevil a já ho doklepl," popisuje své trefy hráč s číslem 80.

Kdo se podívá na tabulku, uvidí, že Plzeň má na své kontě pouhé tři body, ale taky celkem nelichotivou bilanci vstřelených a obdržených branek. "Určitě je to problém. Máme na kontě šest vstřelených branek a rovnou čtrnáct jsme jich obdrželi, což je pro nás určitě negativní. Musíme zlepšit obě strany. Dnes to byl třetí zápas, kdy jsme dostali čtyři branky, to poté tým shazuje, všem hráčům to bere sebevědomí. Musíme zapracovat jak na defenzivě, tak na střílení gólů," konstatuje předsezónní posila z Liberce.

Západočechy od poloviny srpna také kosí jedno zranění za druhým, což není příjemné pro žádný tým. "Já bych neřekl od poloviny srpna, ale od prvního dne přípravy. My jsme již do tréninku nenaskočili kompletní a stále nevím, zda někteří kluci doléčili svá zranění. Každý týden se nějak lepily díry, zápasy byly všelijak odehrané. Na druhou stranu to nemůže být výmluva, jsme extraligoví hráči a jak trenéři udělají sestavu, tak my bychom to měli přijmout a udělat vše pro tým," říká závěrem Michal Bulíř.