Ohlasy 5. kolo

Jsme rádi, že se od něčeho můžeme odpíchnout, stále je ale na čem pracovat, říká Jan Schleiss

Na indiány čekal v pražské O2 areně třetí náročný venkovní zápas v probíhající sezóně, modrobílí si nakonec z bitvy s domácí Spartou odvážejí domů jeden bod. Střetnutí okomentovali střelec Jan Schleiss a gólman Dominik Pavlát.

Plzeňané vedli po první části o dvě trefy, následně dokázala Sparta ve druhé a třetí třetině skóre srovnat a otočit. Indiáni se však nevzdali a během dvojnásobné přesilovky znovu skórovali, duel tak došel do prodloužení, v němž se radovali domácí. „Máme alespoň jeden bod. V utkání jsme hráli dobře, vedli 2:0, ale musíme se odpíchnout od toho, že se hraje celých 60 minut. Je potřeba, abychom takové stavy udrželi a ze zápasů odcházeli se ziskem tří bodů,“ hlásí útočník Jan Schleiss v rozhovoru pro ČT Sport.

Poprvé od začátku se do plzeňského brankoviště postavil gólman Dominik Pavlát, pro kterého to byl opravdu ostrý start od prvních minut v aktuální sezóně. Jednadvacetiletý brankář podobný scénář zažil i v loňském extraligovém ročníku. „V minulém sezóně jsem si první zápas připsal na ledě Třince. Jsem tedy už docela zvyklý, že nemám moc rozjížděcí utkání, ale rovnou do toho vletím. Mně to ale nevadí, na duel se prostě připravím nejlépe, jak umím,“ říká Pavlát v rozhovoru pro Deník Sport.

Jan Schleiss se na Spartě trefil poprvé v letošním ročníku. A i podruhé, po dvou podobných akcích, když v přesilovkách umisťoval do sítě puky od Martinse Dzierkalse. Forvard s číslem 84 na zádech popisuje první povedenou trefu, kterou poslal modrobílé do vedení 2:0: „Kluci to krásně sehráli. Důležitá byla práce Petera Čerešňáka, který svou kličkou rozpohyboval dva protihráče. Pak už šlo všechno z jedničky, já stál jen na svém místě, odkud jsem to naštěstí trefil. Zaplaťpánbůh, že jsem to tam dvakrát takhle došťouchnul, děkuju za to klukům."

Právě Schleiss vinou lehkého zranění vynechal poslední dva duely, naposledy se představil před týdnem v domácím klání s Třince. Na mač proti Spartě už však byl bojovník opět připravený. „Naštěstí to bylo jen na tři dny, které jsem strávil doma. Potom se ukázalo, že mohu jít zpátky do zápasu, takže to tak dlouhé nebylo. Stihl jsem se v pohodě udržovat, i když jsem v první třetině cítil, že toho mám trošku dost. Během zápasu už jsem na to ale nemyslel, čím víc jsem hrál, tím to bylo lepší,“ prozradil Schleiss.

Ten se ještě jednou vrátil ke komentáři o plzeňském herním projevu. V úvodní třetině indiáni svého soka přehráli, vedli o dvě branky, v té druhé se snažili skóre pohlídat, ale ne pouze sveřepě bránit, jak popisuje Jan Schleiss: „Nechtěli jsme jenom bránit. Občas to tak možná vypadalo, ale chtěli jsme hlavně vzadu hrát poctivě a nepropadat. Ve třetí třetině jsme se pak zase nakopli, když jsme dostali třetí gól, využili přesilovku a byli zpět v utkání. Jsme rádi, že aspoň od něčeho se můžeme odpíchnout, ale stále je co zlepšovat a na čem pracovat.

Gólman Dominik Pavlát, který si pochvaloval atmosféru zápasu, ke které velkou měrou přispěli skvělí fanoušci Plzně, bod z duelu bere: „V O2 areně jsem chytal podruhé v kariéře. V podstatě to pro mě je splněný sen, přišlo spoustu lidí. Jak jsem se dozvěděl, že budu chytat, tak jsem na zápas moc těšil, užíval jsem si ho. Nakonec jsme “bohužel“ dnes sebrali jen jeden bod, ale myslím si, že je i tak hodně cenný. Od toho se můžeme odrazit.