Preview 6. kolo

Plzeň po hlavním městě zavítá na jih Čech!

Modrobílé nájezdníky čeká druhé venkovní utkání v řadě, po Spartě nyní vyzvou na souboj jihočeský Motor.


MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
21. září 2021
6. kolo Tipsport extraligy

Přestože se nacházíme na začátku Tipsport extraligy, oba celky se již velmi dobře znají. V přípravě se totiž potkaly hned dvakrát, a vždy slavila Plzeň. Nejprve před svými fanoušky předvedla parádní obrat z 1:3 na konečných 5:3, v odvetě na jihu Čech otáčela z 0:1 na celkových 3:1.


Z tábora soupeře

Jihočeši vloni zakončili jako staronový účastník Tipsport extraligy svou pouť základní částí zcela nejhůře, když ve dvaapadesáti utkáních pouze šestkrát slavili tříbodovou výhru. Avšak nyní je vše jinak, Motor přes léto mocně posiloval.

A začal hned na postu nejvyšším, hlavního trenéra Václava Prospala nahradil další hokejový velikán - Jaroslav Modrý. V brankovišti Marka Čiliaka, který vloni svou úlohu nesplnil, nahradil Dominik Hrachovina. Dála na pomoc přišel dlouholetý plzeňský kapitán Milan Gulaš, jenž dosud v novém působišti zaznamenal ve čtyřech duelech sedm bodů (5+2). V rámci bodování celé extraligy stačí tento počin na třetí příčku, branek nikdo nevsítil více. Tu první opanuje spoluhráč (a další letní posila) Lukáš Pech (1+8). Novou akvizicí je i Petr Šenkeřík z Karlových Varů, Jindřich Abdul z KHL, David Štich z Litvínova, Jan Piskáček ze Sparty, Michal Vondrka z Pardubic, Jiří Ondráček ze Zlína, Jakub Valský z Brna či naposledy kanadský obránce Stuart Percy z Finska. Pro fanoušky indiánů samozřejmě nemůžeme zapomenout i na Romana Vráblíka.

Letní příprava byla v podání nového týmu jako na houpačce, Motor úvodních pět duelů prohrál. Jak jsme již říkali, dvakrát s Plzní, poté 2:4 v Salzburgu a následně se Spartou 2:3 a 1:4. Pak se ovšem karta obrátila, Jihočeši vstupovali do Tipsport extraligy se čtyřmi výhrami v zádech - 3:2 v prodloužení s Kladnem, 4:3 s Litvínovem a s Lincem 3:2 a 5:3.

A povedl se i vstup do samotné soutěže. Na úvod sice přišel nezdar na ledě úřadujícího mistra z Třince 0:4, ovšem poté již následovaly pouze výhry. 7:5 s Kladnem, 4:3 ve Zlíně a naposledy 5:2 s Olomoucí. Minulé kolo České Budějovice nehrály, při lichém obsazení soutěže bylo právě toto pro ně tím lichým. Přesto jsou usazené na krásném čtvrtém místě průběžné tabulky.


Výsledky posledních zápasů

HC Sparta Praha 4
HC Škoda Plzeň 3pp
(1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Polášek (R. Horák, Řepík), 50. R. Horák (Sobotka), 52. Moravčík (E. Thorell), 62. E. Thorell (F. Chlapík) – 9. G. Thorell (Kvasnička), 18. Schleiss (Dzierkals, Bulíř), 54. Schleiss (Dzierkals, Bulíř).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.


Motor České Budějovice 5
HC Olomouc 2
(1:1, 2:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Gulaš, 6. J. Ondráček (Pech), 24. Abdul, 30. Vráblík (Gulaš), 54. Gulaš (Pech, Bučko) – 12. Kolouch (Strapáč, Bambula), 32. Krejčí (Nahodil, J. Knotek).
Motor České Budějovice: Hrachovina – Piskáček (A), Bučko, Bindulis, Vráblík, Štencel, Slováček – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec.