Pojď hrát hokej

Přes 30 dětí dorazilo na akci Pojď hrát hokej!

Letos se náš klub znovu zapojil do akce Pojď hrát hokej, jejímž cílem je představit hokej dětem, budoucím hokejistům i hokejistkám, které mají možnost přijít na ukázkový trénink pod vedením zkušených trenérů a za účasti hráčů z extraligového týmu.

A v Plzni se letos akce opět vydařila, v úterý odpoledne se trenérům sešlo přes 30 dětí od těch úplně nejmenších, které na bruslích nikdy nestály! Díky podpoře svazu nebyla nouze o zapůjčení bruslí a trenéři se za pomoci hráčů z mládežnických týmů mohli věnovat vydatně všem zájemcům. Ti se nejdříve přemístili na venkovní hřiště, aby se na opičí dráze připravili na to, co je mělo čekat na ledě.

Pro mnohé se totiž jednalo o první krůčky na bruslích vůbec, trenéři ale byli připraveni jak na „debutanty“, tak i na ty zkušenější, kteří měli prostor se na ledě prohánět s hokejkou a pukem a zahrát si třeba s Miroslavem Svobodou, brankářem extraligové Plzně, který přišel povzbudit nové zájemce o hokej.

Po hodině a půl dlouhém tréninku tak všichni domů odcházeli plni zážitků, ať už z prvních zkušeností s hokejem, setkáním s profesionálními hokejisty, nebo získávání nových zkušeností pod vedením trenérů jako jsou třeba Milan Volák, Václav Benák nebo Zdeněk Pata.

Fotogalerie zde!