Marcel v U20

Dvacítka završila kemp! Indián Marcel: Vždy je pocta moci obléci reprezentační dres

V Litoměřicích se v závěru září sešla nejstarší mládežnická reprezentace ke společnému jednodennímu kempu.

I přes poměrně krátký a atypický kemp ale rozhodně české mladíky nečekalo nic snadného. „Každý reprezentační kemp je super. Stihli jsme jednu fázi na suchu a dva ledy. Plus tam bylo dlouhé video ohledně herní strategie,“ prozrazuje forvard indiánů Marcel Marcel. A doplňuje, že i jeden den měl rozhodně velký přínos: „Ano, pro hráče je to super, že nezapomene ten herní styl a může si to připomenout. Přeci jen ne každý hraje ve svém klubu podobný styl hokeje.“

V závěru července přitom mladý forvard bojoval v dresu o rok mladší kategorie. Žádné výrazně problémy s adaptací ale nevnímal. „Necítil jsem žádnou změnu. Je to repre jako repre. Pokaždé to je pocta obléci ten dres,“ říká.

Nominace do reprezentačních výběrů jsou odměnou za dosud odvedenou práci, jaké jsou ale plány do budoucna? „Zatím to tam padá (smích). Měl jsem nějaké plány, bohužel ty nevyšly. Určitě bych se chtěl porvat o nominaci na mistrovství dvacítek, to je asi největší plán a cíl do konce roku,“ prozrazuje. Vše podepírá i statistika, dosud stoprocentním juniorům dopomohl k výhrám čtyřmi body (2+2) ve třech zápasech. „Jak jsem říkal, padá mi to tam, takže jsem spokojený. Ale to jsem i s výsledky, které jsme předvedli. Doufáme, že to bude pokračovat! Myslím si, že jsme i docela sehraní, což může být další důvod, proč nám to klape,“ vypráví.

V létě navíc dostal mnoho prostoru v přípravách A týmu, v sedmnácti letech si cenní velkých zkušeností. „Je to strašně super. Konečně mám proti sobe silnější chlapi. Jsou to zkušenosti k nezaplacení a pomohlo mi to v začátku sezóny v juniorce,“ ohlíží se.

Sezóna je sice teprve na svém startu, avšak Marcel Marcel si již vyzkoušel čtyři různé dresy - plzeňského A týmu i juniorů a reprezentační devatenáctky i dvacítky. „Není to nic těžkého. Většinou stačí jeden či dva tréninky a člověk si na to zvykne a ví, co má hrát,“ uzavírá.

Fota: Juniorský hokej