Preview 9. kolo

Nový hrací týden zahájí domácí duel s Mountfieldem!

Na indiány čeká již devátý zápas v rámci Tipsport extraligy, před svými fanoušky hostí hradecký Mountfield.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. září 2021
9. kolo Tipsport extraligy

Vloni se ve vzájemných utkáních více dařilo indiánům. Ti nejprve loupili na východě Čech 5:1, ovšem poté sami před svými fanoušky padli 1:4. Následně již ale vítězila pouze Škoda, a sice v poměru 5:3 a naposledy 5:2.

Z tábora soupeře

Oba soci vloni zakončili základní část Tipsport extraligy jako sousedé, šestý Mountfield ztratil na pátou Plzeň před sebou dva body. V předkole si Východočeši poradili s Litvínovem v poměru 3:0 na utkání, poté byl však nad síly pozdější finalista z Liberce - 0:4.

Do nové sezóny mužstvo prošlo řadou změn. Do Liberce se z hostování vrátil Marek Zachar, Radovan Pavlík posílil Kometu Brno, Kolín zase Jakub Sklenář a do Rakouska zamířil Vladimír Růžička. A jsou zde také dvě plzeňské stopy - odchovanec Marek Mazanec již hájí svatyni Třince a indiánem se stal Dominik Graňák. Naopak na pomoc přišli hned čtyři hráči ze Slovenska - Graeme McCormack, Christophe Lalancette, Henri Kiviaho a Patrik Lamper. Z Finska poté Ahti Oksanen a ze Sparty Petr Kalina.

V přípravě nově seskládané mužstvo odehrálo deset zápasů, vedlo si přitom skvěle. Sklonit se muselo pouze dvakrát, 0:3 v Liberci a na úplný úvod v Kolíně 1:2. Naopak pomyslné tři body vybojovalo s Olomoucí po výsledku 6:0, v Karlových Varech 4:2, s Grazem 6:4, s Vídní 4:2 a 8:0, s Bratislavou 4:2, s Tygry 3:1 a na ledě Hanáků 3:1. V samotné soutěži na úvod Hradec Králové utrpěl smolný nezdar 0:1 pod Ještědem, následovaný výhrami na Kladně, s Energií a ve Zlíně. Poté byla zapsána porážka s Třincem 2:3, stejným výsledkem zase výhra v Olomouci. Naposledy v derby s Pardubicemi přišla výhra 5:2 po velkém obratu z 0:2.


Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 5
(2:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Hrbas (Straka, Jícha), 19. Irving (P. Zdráhal, Estephan) – 9. Dzierkals (Kvasnička), 13. Kantner, 18. Dzierkals (M. Lang, Kvasnička), 41. Schleiss (Kantner), 52. Blomstrand (Dzierkals).
HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, Přikryl, Kuťák.


Mountfield HK 5
HC Dynamo Pardubice 2
(0:0, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 40. Perret, 46. Blain (Lev), 46. Kelly Klíma (Lalancette), 53. Jank, 60. Lalancette (Perret, Oksanen) – 25. Poulíček (Paulovič, Klouček), 36. Cienciala (Mikuš, Robertson).
Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.