Ohlasy 9. kolo

Jsem rád, že moje loučení v Plzni bylo vítězné, říká Dominik Furch

Ve sváteční den se střetli hokejisté Plzně a Mountfieldu. Hradec Králové byl před utkáním na druhé pozici v ligové tabulce, Plzeň zase prokazovala vzestupnou tendenci svých výkonů. Utkání bylo velice vyrovnané a i díky brankáři Dominikovi Furchovi může slavit Škodovka zisk velice cenných tří bodů. Domácí brankář zároveň ukončil své měsíční hostování, dnes to byl jeho poslední zápas v plzeňském brankovišti.

Ke konci srpna, krátce před startem nového ročníku Tipsport extraligy, Škoda přišla ze zdravotních důvodů o Miroslava Svobodu. Vedení plzeňského mužstva rozhodilo své sítě a výsledkem toho bylo měsíční hostování Dominika Furcha. „Ozval se mi trenér plzeňských gólmanů Ruda Pejchar, jestli bych nechtěl v Plzni chytat. Bylo to rychlé jednání a byl jsem tu,“ říkal ke konci sprna. A právě dnes proti Hradci Králové odchytal své poslední utkání za indiány. „Pro mě určitě příjemné, že můj poslední zápas v Plzni byl vítězný. Získali jsme tři body proti silnému soupeři. Těší mě, že jsme poslední zápasy sbírali body a kluci jsou nyní na dobré zápasové vlně,“ říká Dominik Furch.

Maskovaný muž nakonec odchytal v západočeském mužstvu šest zápasů. „Samozřejmě odchytal jsem tu dobré, ale i horší zápasy. V prvních zápasech jsme měli výkyvy ve svých výkonech, takže to vše bylo nahoru dolů.“ Ale jak sám bývalý brankář Dynama Minsk přiznává, závěr jeho angažmá už se nesl v dobré náladě. „Poslední dobou se celý tým zvednul, a když tým vyhrává, tak samotné hráče ten hokej více baví. Ke konci září byla již rozhodně větší radost,“ říká brankář s číslem 38 na zádech.

Furch v Plzni neodchytal všechna utkání, ve třech případech ho musel zastoupil kolega jmenovec Dominik Pavlát, který si taktéž v brankovišti počínal velmi dobře. Dnes vyšlo na povrch, ale že to bylo i díky zdravotním indispozicím. „Ano, měl jsem i nějaké zdravotní problémy. Taková rýmička," povídá s lehkým úsměvem. Angažmá v plzeňském mužstvu je tedy u konce a kam jeho kroky povedou nyní? „Je to vše v jednání, smlouva zatím podepsána není, tak se mi o tom nechce příliš mluvit, nicméně doufám, že vše je na dobré cestě, abych měl brzo definitivně jasno,“ říká závěrem Dominik Furch.