Preview 11. kolo

Jubilejní desátý zápas přivane na západ Čech Tygry!

Modrobílí se postaví při nedělním odpoledni Liberci, zároveň se jedná již o desátý zápas Škody v Tipsport extralize v tomto ročníku.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
3. října 2021
11. kolo Tipsport extraligy

Vloni ve vzájemných utkáních hned tři ze čtyř duelů nerozhodla základní hrací doba. Indiáni jednou vyhráli v samostatných nájezdech, naopak dvakrát nestačili v prodloužení, jednou ovšem zvítězili za plný počet bodů. Celkově jich tak z dvanácti možných v loňské sezóně s pozdějším finalistou získali hned sedm.

Z tábora soupeře

Tygři loňskou základní část zakončili těsně před Plzní čtvrtí, o dva body ji tak sebrali přímý postup do čtvrtfinále. V něm naopak sami kralovali proti Mountfieldu, který vyřadili bez ztráty kytičky. Mnohem vyrovnanější již bylo semifinále se Spartou. Ta sice prohrávala již 0:3 na zápasy, ale dokázala se do série vrátit a Liberec tak musel o postupu rozhodnout až v sedmém utkání v Praze. Ve finále již byl ale nad síly Třinec v poměru 1:4.

Z týmu se v létě odcházelo prakticky jen na dvě strany - do KHL zamířili Radan Lenc a Ronald Knot, na západ Čech pak do mužstva Energie Tomáš Hanousek, jmenovec Havlín i Jiří Průžek, do Plzně zase Michal Bulíř. Adam Musil pak odešel do pardubického Dynama. Naopak ze Slovenska mužstvo posílil Martin Faško-Rudáš, Michal Ivan a T.J. Melanco, z Finska zase Tomáš Záborský, ze Švédska Jan Ordoš a z brněnské Komety Jakub Klepiš.

V rámci přípravy tým odehrál šest zápasů, čtyřikrát přitom slavil vítězství - se Salzburgem, Mnichovem, Mountfieldem a Kladnem, naopak nezdar byl zapsán v odvetě s Hradcem Králové a v Pardubicích. V samotné soutěži Podještědští nestačili pouze jednou v úvodních čtyřech kolech, ovšem následně v dalších pěti střetnutích Tygři vybojovali jediný bod, naposledy doma padli brankou v čase 59:47, když Pardubice potrestaly špatné domácí střídání.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 4
Mountfield HK 2
(2:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Malát, Bulíř), 25. Dzierkals (Čerešňák), 35. Kantner, 60. Schleiss – 19. Cingel (Perret), 35. F. Pavlík (Blain).
HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, Přikryl, Kuťák.


Bílí Tygři Liberec 3
HC Dynamo Pardubice 4
(0:0, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 30. Filippi (M. Rosandić, Ordoš), 44. M. Ivan (J. Vlach), 49. J. Vlach (Šmíd, Filippi) – 27. Říčka (Cienciala), 31. Camara (J. Mikuš), 55. Hecl (Camara), 60. R. Kousal.
Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Záborský, Gríger, Ordoš – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – J. Šír.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.