Preview 12. kolo

Indiáni vyrážejí do Chomutova, kde se postaví Rytířům!

Modrobílí se představí na ledě nováčka z Kladna, avšak ne přímo v území Rytířů, nýbrž v Chomutově.


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Rocknet Aréna, Chomutov
8. října 2021
12. kolo Tipsport extraligy

Indiánům se na Rytíře v nedávných střetnutích daří, z posledních třinácti zápasů vyhráli jedenáct. Perličkou je i fakt, že ani jednou duel nedošel do minimálně prodloužení. Naposledy se obě mužstva potkala v létě 2020, kdy v rámci Generali Česká Cupu zvítězila Škoda 5:2 a 3:1.


Z tábora soupeře

Rytíři vloni ovládli základní část Chance ligy, když ve čtyřiatřiceti zápasech pouze pětkrát nebodovali. Druhá Jihlava ztratila čtyři body. Ve čtvrtfinále Kladno přehrálo pražskou Slavii 4:1 na utkání, v semifinále Porubu 4:0 a ve finále Duklu 4:3, přestože ztratilo úvodní dva domácí duely.

A jak to tak při postupu bývá, kádr prošel značnou obměnou. Na pomoc přispěchali z Litoměřic Tomáš Král a Matěj Beran, z Košic Marek Beránek, z Dánska Cody Donaghey, z Norska Hakon Nilsen, z Německa Danny Kristo i Kyle Wood a ze zámoří Daniel Ciampini, Jake Dotchin a Landon Bow. Posledně jmenovaný nastoupil ke všem dosavadním utkáním Rytířů s úspěšností zákroků těsně přes devadesát procent. V čele bodování týmu ale najdeme jiné - Nicolas Hlava (3+7), Tomáš Plekanec (3+6) a nestárnoucí Jaromír Jágr (5+3), který je nejlepším střelcem týmu. Plzeňský odchovanec Matěj Beran, který vloni opanoval bodování základní části první ligy s bilancí 17+35, se na Kladně zatím prezentoval v deseti utkáních třemi body (1+2).

V přípravě nově seskládané mužstvo odehrálo devět utkání a pomyslně nebodovalo jen v Litvínově a Liberci. V prodloužení ještě přišla porážka v Českých Budějovicích, poté již byly zapsány pouze úspěchy - dvakrát s Jihlavou, s Karlovými Vary, s pražskou Slavií, s Ingolstadtem a v generálce s Vervou.

V samotné Tipsport extralize stihli Středočeši kulatých deset zápasů a pouze jednou zvítězili za tři body - s Litvínovem 3:2. V nájezdech ještě skolili Třinec a v prodloužení Zlín. A právě před posledními Berany drží náskok tří bodů. Tým navíc musel vzít za své azyl v Chomutově, protože plánovaná rekonstrukce domovského stánku za půl miliardy korun při odstranění střechy odhalila, že železobetonová konstrukce kladenského zimáku je v dezolátním stavu a bortí se, novou střechu na ni tak posadit nelze.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
Bílí Tygři Liberec 1
(1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Dzierkals (Mertl, Kantner), 31. Jiříček (Graňák, Bulíř), 42. M. Lang – 13. A. Najman (Faško-Rudáš, Klepiš).
HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, Kuťák.


HC Dynamo Pardubice 4
Rytíři Kladno 3sn
(2:1, 1:1, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Blümel (Paulovič, Poulíček), 13. Říčka (Mikuš), 25. Camara (Cienciala, Košťálek), rozh. náj. Camara – 4. Suchánek (Plekanec, Hlava), 21. Hlava, 51. Filip (Beran).
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Baránek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, Beran.