Hořejší v U17

Sedmnáctka ukončila kemp v duelu s Kometou! Indián Hořejší: Dalo mi to spoustu nových věcí

Čeští mladíci využili reprezentační pauzy napříč mládežnickými soutěžemi ke společnému soustředění, které zakončil souboj s juniory brněnské Komety.

Toho se zúčastnil hned čtyřlístek indiánů, konkrétně Josef Eichler, Jan Kučera, Marek Hořejší a půlku zápasu odchytal také Daniel Jansa. „Z Plzně jsme byli čtyři, což bylo výborné, že se nás tam dostalo tolik. Zároveň tam probíhal i kemp U16, kde jsme měli další dva spoluhráče z dorostu,“ vypráví Marek Hořejší a dodává: „Kemp jsem si moc užil, potkal jsem tam pár nových kluků a zároveň se naučil spoustu nových věcí. Doufám, že ještě někdy budu na nějaký kemp nominován.“

Čtyřdenní soustředění ale rozhodně nebyla žádná procházka růžovým sadem, což sám forvard indiánů potvrzuje: „Ráno jsme vstávali okolo sedmé, v osm jsme měli snídani, po které následovala porada. Na té jsme si ukazovali, co budeme dělat na následujícím tréninku. Potom jsme měli dvě hodiny ledu, oběd a znovu poradu. Na druhé poradě jsme si ukazovali klipy z tréninku, co tam bylo špatně a co zase dobře. Následně jsme si ukázali, co budeme dělat na dalším tréninku a šli jsme na zimák, kde jsme měli další dvě hodiny tréninku. Potom už nás čekala jenom večeře a jít spát.“

A co tedy bylo hlavní náplní kempu? „Na trénincích jsme se celkově zaměřovali spíše na taktiku týmu, založení útoku, přechod do útočného pásma a podobně,“ prozrazuje.

Právě útok je mladému forvardovi blízký, vždyť v letošních sedmi kolech dorostenecké extraligy zapsal již čtrnáct bodů za osm branek a šest asistencí! „Jsem rád, že se mi zatím daří, ale nechci usnout na vavřínech. Ještě to bude dlouhá sezóna a já doufám, že se mi bude takhle stále dařit,“ zůstává nohama na zemi.

Avšak pravdou zůstává, že Marek Hořejší měl prsty prakticky ve čtvrtině branek svého týmu, který tak i díky němu kráčí s jistotou za postupem z první části sezóny do nadstavby. „Jako týmu se nám zatím daří, máme jenom jednu prohru s Mladou Boleslavi. A to navíc až po nájezdech. V základní části se chceme dostat co nejvýše to bude možné a potom se zkusit porvat o titul,“ uzavírá.

Fota: Martin Voltr