Pittr v U16

Reprezentační šestnáctka ukončila soustředění! Indián Pittr: Skvělá zkušenost!

Hlavní trenér Milan Razým připravil pro hráče reprezentační šestnáctky během první soutěžní pauzy kemp v Hodoníně, v nominaci se objevila i celá řada indiánů.

Zároveň se v Hodoníně ve stejnou dobu konalo i soustředění o rok starší kategorie, z plzeňského dorostu se tak na místo vydalo téměř deset indiánů! „Na kemp šestnáctky jsme nakonec vyrazili pouze dva - já a Adam Benák. Bohužel Adam Jiříček se zranil těsně před kempem, takže nemohl dorazit. Bylo ale rozhodně dobré, že nás jelo více,“ upřesňuje Tomáš Pittr a dodává: „Těšil jsem se na soustředění hodně, protože z důvodu nemoci jsem na první nemohl dorazit. Bylo fajn potkat nové trenéry a hlavně kluky z jiných klubů. Určitě skvělá zkušenost,“ vypráví.

A jak samotné soustředění probíhalo? „Klasický den měl vždy dva tréninky na ledě, jeden k ránu a druhý odpoledne. Mezitím jsme měli oběd a nějaký odpočinek. Po druhém tréninku následovala porada, večeře a již pouze spánek. Zaměřovali jsme se hlavně na taktiku, založení a přechod do útoku, hru v obraném pásmu a podobně,“ prozrazuje. Na závěr bloku ale přišlo zpestření v podobě modelového utkání: „Hráli jsme Plzeňáci proti sobě. Zápas byl velice vyrovnaný, došlo až na prodloužení. Nakonec náš červený tým padl 2:3.“

V plzeňském dorostu patnáctiletý forvard ale zažívá prakticky jen vítězství, jeho celek jistě míří za postupem do nadstavby ze základní skupiny. „Týmu se daří, za což jsem velice rád. Zatím jsme prohráli pouze jednou, a to s Mladou Boleslaví na nájezdy, takže doufám, že se nám nadále bude dařit a budeme se moct poprat i o titul,“ říká. Je ale potřeba dodat, že se šikovnému forvardovi vede i v rovině osobní, v sedmi soutěžních duelech nasbíral vyrovnanou bilanci tří branek a stejného počtu asistencí. „Spokojenost je, ale samozřejmě by to mohlo být lepší,“ zůstává nohama na zemi.