Preview 13. kolo

Šťastná třináctka? Do Plzně míří poslední Zlín!

Bude to pro indiány šťastná třináctka? Přijďte se přesvědčit! Třinácté kolo bude ve znamení souboje s Berany!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG BERANI ZLÍN

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
10. října 2021
13. kolo Tipsport extraligy

Vloni, stejně jako i rok před tím, byly vzájemné zápasy na chlup vyrovnané, body se vždy dělily v poměru 6:6. V poslední covidové sezóně vždy vyhrál domácí celek - Plzeň pokaždé nastřílela sedm branek (7:0 a 7:5), naopak Beranům doma na Škodu stačily dva zásahy - 2:0 a 2:1.

Z tábora soupeře

Berani loňskou základní část zakončili na předposledním místě, tím pro ně sezóna v poklidu skončila. Stejně jako pro poslední České Budějovice, které ztratily deset bodů. Ambice jsou pro tuto sezónu vyšší, na pomoc tak přišel Tomáš Mikúš z Karlových Varů, Ondřej Němec z pražské Sparty, Peter Trška z Komety Brno a z první ligy Darek Hejcman, Radek Veselý, Robert Černý a ze švédské juniorky Tadeáš Talafa.

Naopak David Nosek a Jan Václavek ukončili kariéru, Jan Dufek zamířil do Mladé Boleslavi, Dalibor Řezníček do Olomouce, Jakub Herman do Přerova, Jiří Ondráček do Českých Budějovic a Matyáš Hamrlík s Michalem Kořénkem hostují v Havířově. Kvůli neuspokojivým výsledkům navíc nedávno skončil na lavičce Zlína trenér Robert Svoboda, jehož nástupce stále není znám, navíc proběhla výměna s Bruslaři, kdy do středních Čech zamířil Tomáš Fořt, opačným směrem pak putovali Adam Zbořil a Oscar Flynn.

Když byla řeč o výsledcích, ty jsou neuspokojivé už od přípravy. Během ní v sedmi utkáních přišla výhra pouze v Havířově a s Vítkovicemi, naopak porážka v odvetě na ledě Ridery a Přerova, doma s Nitrou a ve dvojutkání s Kometou. A křeč pokračuje i v samotné Tipsport extralize. Zlín se krčí na samotném dně tabulky, což znamená přímý sestup do první ligy. Mužstvo dosud odehrálo dvanáct duelů a ještě nezaznamenalo výhru za tři body! Bodovalo pouze za dva v Liberci, poté alespoň za jeden v Brně, na Kladně a proti Mountfieldu.


Výsledky posledních zápasů

Rytíři Kladno 1
HC Škoda Plzeň 8
(1:1, 0:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 16. Kristo (Plekanec, Baránek) – 6. Čerešňák (Blomstrand, G. Thorell), 25. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 29. Čerešňák (G. Thorell, L. Kaňák), 30. Kodýtek (Schleiss), 41. Dzierkals (Blomstrand, Čerešňák), 42. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 53. Bulíř (Čerešňák), 57. Kodýtek (Jiříček)
HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl, Kremláček – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, F. Suchý.


PSG Berani Zlín 0
BK Mladá Boleslav 4
(0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Kelemen (D. Šťastný, Fořt), 6. J. Stránský (Jan Eberle, Bičevskis), 50. Kotala (Kelemen), 56. O. Najman.
PSG Berani Zlín: Kašík – Žižka, O. Němec, Trška, Gazda, M. Novotný, R. Černý, Dluhoš – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Okál, Honejsek, Šlahař – Karafiát, A. Zbořil, O. Flynn – Köhler, P. Sedláček, Sebera.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.