Preview 14. kolo

První čtvrtina končí, Plzeň ji uzavře stylově v derby!

Na modrobílé čeká v tomto týdnu pouze jediný duel, avšak velmi zajímavý - blíží se derby!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
14. října 2021
14. kolo Tipsport extraligy

Škoda z posledních deseti vzájemných utkání ovládla sedm, dvě ze tří porážek přišly v minulé sezóně. Oba celky totiž vloni zapsaly vyrovnanou bilanci, vždy uspěl domácí tým. Škoda 2:0 a 4:3, Energie 1:0 a 4:2. Zajímavostí také je, že z posledních dvaceti zápasů pouze dva nerozhodla základní hrací doba.


Z tábora soupeře

Energie zakončila loňskou základní část na desáté příčce, na pátou Plzeň ztratila osmnáct bodů. V play off následně přišel rychlý konec, v předkole byly nad síly Pardubice v poměru 1:3 na zápasy.

Před novou sezónou ukončil kariéru Václav Skuhravý, do Komety se z hostování vrátili Libor Zábranský, Daniel Kowalczyk a Dalimil Mykiska. Tomáš Vildumetz následně odešel do Šumperku, do Zlína zase Tomáš Mikúš a do Českých Budějvoic Petr Šenkeřík. Z Liberce naopak dorazili Tomáš Havlín, Tomáš Hanoušek a Jiří Průžek, z Litoměřic Patrik Miškář, z Vítkovic Lukáš Doudera, z Mladé Boleslavi Ondřej Dlapa a z Ústí nad Labem Petr Hamalčík.

Přátelských duelů Karlovy Vary odehrály v létě deset a nezdar přišel pouze třikrát - s Mountfieldem, v Litvínově a na Kladně. Naopak porážka byla zapsána dvakrát se Spartou, v odvetě s Vervou, v Sokolově, s Vídní, s Norimberkem a Zvolenem. V samotné Tipsport extralize odkrojila Energie dvanáct kol zaznamenala čtyři vítězství a osm porážek, naposledy na Spartě 4:8. Tento nezdar byl přitom pátým v řadě.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 4
PSG Berani Zlín 1
(1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. J. Kindl (G. Thorell, Kvasnička), 33. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 51. Blomstrand (Bulíř), 53. Bulíř (Blomstrand, Jiříček) – 25. T. Mikúš (Honejsek, Žižka).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl, Kremláček – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, F. Suchý.


HC Sparta Praha 8
HC Energie Karlovy Vary 4
(2:0, 4:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. Buchtele (Z. Doležal), 10. F. Chlapík (E. Thorell), 22. Z. Doležal (Tomov, Buchtele), 32. Zikmund (E. Thorell, A. Polášek), 33. J. Konečný (Z. Doležal, Tomáš Dvořák), 34. A. Polášek (E. Thorell), 51. M. Řepík (R. Horák, D. Kaše), 60. Zikmund (J. Konečný) – 25. Vondráček (Parkkonen), 28. Hladonik (Flek), 41. Flek (Pulpán), 50. T. Rachůnek (Kohout).
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (22. Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, T. Hanousek, Martin Rohan – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.