Preview 35. kolo

Domácí tetralogie začíná duelem se Spartou!

Škodovka má před sebou tento týden tři extraligové duely, všechny přitom odehraje před svými fanoušky! Jako první na západočeský led míří pražská Sparta.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
19. října 2021
35. kolo Tipsport extraligy

V historicky prvních vzájemných duelech obou klubů mezi lety 1951 a 1961 Plzeň pouze čtyřikrát vyhrála. V posledních přibližně pěti letech ale oba celky svedly v rámci extraligy taktéž kulatých dvacet soubojů a modrobílí nebodovali pouze dvakrát! Shodou okolností oba tyto nezdary přišly v závěru loňské sezóny. Letos se v Praze body dělily, v prodloužení nakonec uspěli domácí brankou Erika Thorella, jeho bratr Gustaf v barvách Škody zase skóre utkání otevřel.

Z tábora soupeře

Pražané jako jediný český celek dosud bojují na dvou frontách. V rámci Ligy mistrů totiž uspěli v základní skupině, přestože hned na úvod bojů padli na ledě Växjö 1:2. Jenže poté se již klaněli pouze soupeři - Švédové v odvetě v prodloužení stejným výsledkem, finské Turku 2:3 a 2:3 v samostatných nájezdech a německý Bremerhaven 2:5 a 1:3. Nyní se hlásí o slovo první kolo vyřazovacích bojů a los nebyl zrovna přívětivý. Soupeřem je totiž švédská Skellefteå, která se v průběžné tabulce domácí nejvyšší soutěže drží na samé špici.

Spartě se daří i v Tipsport extralize. Vše odstartovala výhrou na ledě silných Pardubic 5:2 a celkově v dosud odehraných třinácti střetnutích zapsala jen dva nezdary - s Třincem 4:7 a 2:5 v Českých Budějovicích. Aktuální bodová série čítá pět duelů, naposledy s Kladnem ale mužstvo padlo v samostatných nájezdech. Výsledkem je páté místo a náskok na sedmé indiány čtyř bodů.

V týmu (i celé soutěži) se nejvíce daří Eriku Thorellovi, bratrovi plzeňského Gustafa. Ve třinácti duelech nasázel pět branek a přidal třináct asistencí. V zádech má další letní posilu - Filipa Chlapíka - s vyrovnanou bilancí 8+8. Mezi třemi tyčemi dostává více prostoru Alexandr Salák s úspěšností zákroků těsně nad devadesát procent, Jakub Neužil je přesně na hodnotě 91.


Výsledky posledních zápasů

HC Energie Karlovy Vary 3
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Jiří Kulich (Koblasa, Kohout), 48. Průžek (Kracík), 59. Kohout (Plutnar, F. Novotný).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Kantner, Kodýtek, Schleiss – F. Suchý, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, Adamec.


HC Sparta Praha 3
Rytíři Kladno 4sn
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. F. Chlapík (Moravčík, E. Thorell), 25. D. Kaše (F. Chlapík, Z. Doležal), 44. M. Řepík (Moravčík, M. Jandus) – 24. A. Kubík (Plekanec, Dotchin), 58. Dotchin (Plekanec), 60. Plekanec (Jágr, Dotchin), rozh. náj. Filip.
HC Sparta Praha: Salák – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), Mikliš, Jurčina, M. Jandus – E. Thorell, Sobotka, M. Řepík (C) – Z. Doležal, F. Chlapík, D. Kaše – Buchtele, Zikmund, M. Forman (A) – Prymula, Hašek, J. Konečný.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.