Projekt #Rytířpomáhá

HC Škoda Plzeň se připojuje k projektu #Rytířpomáhá

Projekt #Rytířpomáhá, který pomáhá nemocným dětem s leukémií a k němuž se klub HC Škoda Plzeň připojuje, momentálně pomáhá tříleté Nikolce, jež nutně potřebuje dárce kostní dřeně.

Nikolka bydlí se svou maminkou v Klatovech. Ještě v nedávné době mohla chodit do školky, věnovat se svým oblíbeným aktivitám, jako jsou jízda na kole, hraní si s kamarády či plavání. Pár dní před oslavou 3. narozenin Nikolčina lékařka odebrala holčičce vzorek krve, protože se jí po celém těle začaly objevovat modřiny. Ještě téhož dne dorazila Nikolka se svou maminkou do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Zde holčička podstoupila řadu vyšetření, při kterých byla u Nikolky zjištěna akutní lymfoblastická leukémie.

Před Nikolkou je dlouhá a náročná cesta, která vyžaduje intenzivnější léčbu, při níž je nutná transplantace kostní dřeně.

HC Škoda Plzeň se připojuje k projektu #Rytířpomáhá při pomoci s náborem dárců kostní dřeně.

První náborová akce v Klatovech s autogramiádou beků Plzně

Jedna z náborových akcí se uskuteční v sobotu 30. října od 10 do 15 hodin v klatovském areálu Auto Nejdl. Zúčastní se jí také David Jiříček a Lukáš Kaňák, obránci indiánů budou dárcům, kteří na nábor dorazí, od 14 do 15 hodin rozdávat své autogramy.

Druhá náborová akce v Plzni před a během utkání modrobílých

Další náborová akce se bude konat v úterý 2. listopadu od 17 do 19 hodin ve stánku projektu #Rytířpomáhá u LOGSPEED CZ Arény při utkání HC Škoda Plzeň proti týmu HC Motor České Budějovice.

#Rytířpomáhá spolupracuje s Českým národním registrem kostní dřeně, který náborové akce zajišťuje. Nábor zabere pouhých pár minut, při kterých si dotyčný vytře ústní dutinu tyčinkou. A jaké podmínky by měl dárce splňovat? Pohybuje se ve věku od 18 do 35 let, má dobrý zdravotní stav bez trvalého užívání léků a váží víc než 50 kg.

HC Škoda Plzeň vyzývá všechny fanoušky a příznivce, aby se, pokud mohou, jedné ze zmíněných náborových akcí zúčastnili, zvýší se tím pravděpodobnost, že projekt #Rytířpomáhá a Český národní registr kostní dřeně naleznou vhodné dárce.

Můžete tak pomoci nejenom Nikolce. Děkujeme!