Preview 17. kolo

Do Plzně míří úřadující mistr a aktuální lídr z Třince!

Modrobílé čeká tento týden třetí domácí střetnutí a soupeř bude stylový - Oceláři z Třince!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
24. října 2021
17. kolo Tipsport extraligy

Vzájemné duely mezi indiány a Slezany vyznívají poslední léta lépe pro Oceláře, nejinak tomu bylo i v loňské sezóně. Plzeň zvítězila pouze jednou – 5:0, naopak padla 2:3, 1:3 a 3:4 v prodloužení. Letos ale začala skvěle, v domácí premiéře před zhruba měsícem potěšila své fanoušky vítězstvím 3:2. Těm se navíc poprvé brankově předvedl Dzierkals, asistencí další letní posila Blomstrand, rozhodla však stálice obranných řad Škody Peter Čerešňák.


Z tábora soupeře

Oceláři ještě minulý týden bojovali na dvou frontách. V Lize mistrů ovšem jejich cesta soutěží skončila v základní skupině, přestože se na závěr rozloučili dvěma vítězstvími proti bratislavskému Slovanu - 4:1 a 3:0. O nepostupu ale bylo rozhodnuto již dříve, když bez bodu skončila konfrontace se švédským Leksandsem i švýcarským Fribourg-Gottéron.

V Tipsport extralize je to ale jiná písnička, úřadující mistr je aktuálním lidrem soutěže. V patnácti zápasech Třinec pouze jednou nebodoval a bylo to právě ve druhém kole v Plzni po prohře 2:3. Aktuální je série tří vítězství - s Mladou Boleslaví 5:0, ve Vítkovicích 4:1 a naposledy v Českých Budějovicích fotbalově 1:0.

V týmu se bodově nejvíce daří Martinu Růžičkovi, který nasázel osm branek a přidal devět asistencí. V zádech má Erika Hrňu, jenž s bilancí 9+7 platí za nejlepšího střelce týmu. Mezi třemi tyčemi je jedničkou Marek Mazanec, jehož úspěšnost zákroků vyskočila již nad čtyřiadevadesát procent. Parťák Ondřej Kacetl je na hodnotě přesně devadesát.

Slezané mají před Plzní nejlepší přesilové hry soutěže, blíží se k využití téměř každé třetí. Ve schopnosti čelit v oslabení soupeřům jsou Oceláři ve středu startovního pelotonu, podobně je na tom i suma rozdaných hitů, ta zblokovaných střel je ale opět nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
HC Dynamo Pardubice 2
(0:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 50. G. Thorell (Dzierkals, Čerešňák), 51. Dzierkals (Blomstrand), 55. Blomstrand (G. Thorell) – 47. Říčka, 59. Paulovič (Košťálek, J. Mikuš).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.


Motor České Budějovice 0
HC Oceláři Třinec 1
(0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Hrňa (M. Doudera).
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Daňo – O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Dravecký, Szturc, Hrehorčák – D. Kofroň.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.