Preview 18. kolo

Domácí sérii završí duel s Olomoucí!

Modrobílé čeká tento týden opět porce tří utkání, vše odstartuje domácí souboj s Olomoucí.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
26. října 2021
18. kolo Tipsport extraligy

Patnáct vzájemných soubojů lépe zvládli indiáni, ti pouze dvakrát nebodovali. Avšak od jara letošního března se oba celky již potkaly čtyřikrát a vždy se naplno radovali Hanáci. V předkole play off 2:1, 3:2 a 2:1, na startu letošního extraligového ročníku pak 4:1.


Z tábora soupeře

Hanáci dosud v rámci Tipsport extraligy odehráli čtrnáct zápasů a pouze čtyřikrát nebodovali. V průběžné tabulce je aktuálně Olomouc sedmá hned za Plzní, na kterou ztrácí dva body, ovšem pozor, má ještě dva duely k dobru. I poslední dvě utkání dokazují sílu kohoutů. Nejprve s čistým kontem loupili 2:0 na ledě čtvrté Mladé Boleslavi, naposledy pak předvedli dokonalý obrat proti Spartě. Ta totiž v pětapadesáté minutě zvyšovala na 3:0, ovšem domácí třemi góly, dvěma při power play, dotáhli souboj až k nájezdům, kterými sami rozhodli.

Tým táhne největší letní posila celé extraligy David Krajčí, který stihl již devět branek (naposledy srovnával parádní bombou od modré do horního růžku právě proti Spartě) a přidal šest přihrávek. V celé soutěži zapsal více gólů jen pardubický Říčka (14). V zádech má parťáka Jana Káňu s bilancí 6+8. I on se prosadil při hře bez gólmana proti Pražanům, právě Krejčí mu asistoval. Proti indiánům v úvodním vzájemném měření sil Káňa zapsal asistenci, Krejčí dvě branky a přihrávku. Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Jan Lukáš, jenž úspěšnost zákroků vytáhl téměř na dvaadevadesát procent, čerstvá posila Jakub Sedláček je ale až nad hodnotou pětadevadesát. Proti Škodě chytal v polovině září prvně jmenovaný a nedosáhl na jediný pokus modrobílých ze třiceti.

Pouze dva celky mají v extralize menší procentuální využití početních výhod, hra v oslabení je pátá. Suma posbíraných trestných minut je menší pouze u Brna, rozdaných hitů zcela nejnižší a naopak zblokovaných střel třetí.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 1
HC Oceláři Třinec 2
(0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Kvasnička, G. Thorell) – 10. Hrehorčák, 51. Růžička (Dravecký).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, V. Lang, Kremláček – Dzierkals, Mertl (A), Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.


HC Olomouc 4
HC Sparta Praha 3sn
(0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 56. Ondrušek (Kucsera), 58. J. Káňa (David Krejčí, Ondrušek), 59. David Krejčí (J. Káňa, Olesz), rozh. náj. Nahodil – 32. Tomáš Dvořák (Z. Doležal, Prymula), 43. R. Horák (M. Řepík, D. Kaše), 55. Zikmund.
HC Olomouc: Lukáš (J. Sedláček) – Škůrek, Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček – Kucsera, David Krejčí (A), J. Káňa – Klimek, J. Knotek (A), Ostřížek – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Navrátil.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.