Dvořák v U18

Osmnáctka je po kempu! Indián Dvořák: Pozvánka je vždy to nejvíc

Mladí indiáni se sešli v závěru října v Ostravě, kde na mladé šikuly čekaly dvoufázové tréninky na ledě, ale i na suchu nebo pravidelné videorozbory.

Na kempu nechyběli ani dva indiáni - Adam Dvořák a Marek Soukup. Oba navíc obdrželi pozvánku na další obdobnou akci za týden, která se bude konat v Jihlavě. „Cíle těchto dvoudenních kempů jsou vždy stejné - projíždíme naši hru, konkrétně věci, kterými se chceme prezentovat. Zároveň bojujeme o místa ve výběru. Trenéři chtějí, abychom to na sebe stavěli a nezačínali pokaždé od nuly,“ popisuje prvně jmenovaný.

„Konkrétně jsou náplní čtyři tréninky na ledě, plus testy, které zahrnují shyby, skok a rovinky 6×54metrů. Ty jsou nejméně oblíbené (smích). Na konci se vše, co jsme absolvovali, snažíme vložit do hry pět na pět,“ vypráví. „Ať je ale program jakýkoliv, vždycky, když přijde pozvánka do národního mužstva, je to to nejvíc. Pokaždé tam, stejně jako v klubu, nechám maximum jak na ledě, tak i mimo něj,“ doplňuje.

Jak již bylo řečeno, za týden čeká na mladé indiány další soustředění, ale poté již česká osmnáctka vyráží vstříc zápasům, představí se ve Švýcarsku na Turnaji pěti. „To jo prestižní záležitost, trenér se o tom již zmiňoval. Ale co se týče nominace, je to ještě daleko a já osobně se tím nechci nějak zaobírat. Prostě odmakám všechny zápasy a tréninky, které mě nyní v následujících dvou týdnech čekají, a pak, jestli pozvánka přijde nebo ne, už není na mně. Samozřejmě pro to ovšem udělám maximum,“ vyhlašuje.

A porce těžkých duelů na Plzeňáky opravdu čeká, junioři dosud v jedenácti utkáních neztratili ani bod, ovšem hned zítra doma přivítají druhou pražskou Spartu. „V juniorce je hlavní, že jsme udělali nějakou šňůru a máme teď klid. Potřebujeme ale pořád stavět výkony na sebe a být lepší, čekají nás teď strašně těžcí soupeři,“ vypráví. Daří se mu ale i osobně, v jedenácti duelech posbíral vyrovnanou bilanci 6+6. „Co se týče individuálních statistik, jsem rád, že mi tam něco padlo, ale není to to hlavní. Pro mě je důležité předvádět stabilní a kvalitní výkony a pokaždé týmu přinést něco navíc. A to ať už dát gól nebo zblokovat střelu,“ říká skromně.


Fota: Ronald Hansel