Preview 19. kolo

Po dlouhé době na válečnou stezku! Plzeň cílí na Mladou Boleslav

Modrobílí se po čtyřech domácích duelech vydávají mimo své prérie, v derby Škodovek se představí na ledě Mladé Boleslavi.


BK Mladá Boleslav
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
29. října 2021
19. kolo Tipsport extraligy

V posledních deseti utkáních se více dařilo Bruslařům. Ti pro sebe uzmuli sedm zápasů, indiáni uspěli pouze 2:1 letos v letní přípravě na ledě soupeře, 4:2 před svými fanoušky vloni v září a nakonec 3:2 v nájezdech v prosinci roku 2019. A i letošní první extraligový souboj patřil Středočechům (4:2), kteří na západě Čech sice jako první inkasovali, ovšem rozhodli dvěma góly v závěrečné periodě.


Z tábora soupeře

Úvodních třináct střetnutí zvládla Mladá Boleslav bravurně, pouze třikrát nebodovala a rvala se o čelo tabulky. Avšak poté se zranil David Šťastný, který ve třinácti kolech zaznamenal čtyři branky a osm asistencí. Vloni přitom vyhrál bodování týmu s vyrovnanou bilancí 26+26. A od té doby Bruslaři odehráli čtyři duely a pokaždé padli! Nejprve 0:5 v Třinci, poté 0:2 doma s Olomoucí, 3:4 v prodloužení v Pardubicích a naposledy 1:6 v Brně.

Nikdo v týmu stále nenasbíral více bodů, vyrovnal jej pouze Jakub Kotala s bilancí 8+4, avšak odehrál o čtyři kola více. V těsném závěsu jsou Pavel Kousal (4+7) a Miloš Kelemen (3+8). Všichni čtyři se v prvním vzájemném měření sil na západě Čech bodově prosadili. Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Gašper Krošelj, který zároveň vyšrouboval úspěšnost zákroků nejvýše - 92,50%. Druhým v pořadí je v obou parametrech Jan Růžička (91,78%) a dvaašedesát minut stál v brankovišti také Marek Schwarz 85,71%.

Početní výhody Středočechů jsou deváté nejúspěšnější, hra v oslabení o chlup lepší - osmá. Suma posbíraných trestných minut šestá, rozdaných hitů devátá a zblokovaných střel hned za Plzní nejnižší.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 6
HC Olomouc 1
(2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Blomstrand (P. Musil, L. Kaňák), 17. Kodýtek (Kantner, Graňák), 22. Blomstrand (Bulíř, G. Thorell), 28. P. Musil (F. Suchý), 51. Bulíř (P. Musil, Kodýtek), 53. F. Suchý – 59. Olesz (P. Kolouch, Ostřížek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.


HC Kometa Brno 6
BK Mladá Boleslav 1
(3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Ďaloga (Roth, P. Mueller), 4. P. Holík (Roth, Zaťovič), 20. Krištof (Roth, P. Mueller), 22. L. Horký (P. Holík, Roth), 33. P. Holík (Zaťovič, P. Mueller), 46. M. Haščák (Zaťovič, P. Holík) – 56. Lunter (Bičevskis, P. Kousal).
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (41. M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, D. Moravec – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, J. Stránský (A) – Grim, Adam Raška I, J. Dufek.