Ohlasy 19. kolo

Utkání mělo tempo, hodně jsme se zapotili, říká po zápase s Bruslaři Pavel Musil

Vyrovnané utkání, bohužel se smutným koncem pro Západočechy. Plzeň v závěru sahala minimálně po bodu, leč inkasovaná branka tři a půl minuty před koncem všechny plány zhatila. Po zápase nám sdělil bezprostřední dojmy útočník Plzně Pavel Musil.

Po patnácti dnech odehrála Škodovka duel na hřišti soupeře, avšak ani tentokrát to na body nestačilo. Jak samotné utkání viděl plzeňský útočník? „V první třetině jsme ustáli tlak domácích. My jsme tam měli přesilovku, ta se nám ale vůbec nepovedla. Na začátku druhé části byl ode mě tečovaný puk do brány, což Boleslavi vlilo novou krev do žil. V poslední třetině se nám povedlo vyrovnat, zlepšili jsme se, bohužel nám pak domácí ujeli a Kousal dal hezký gól,“ hodnotí zápas Pavel Musil.

Raritou je, že za šedesát minut padl jediný dvouminutový trest. Plzeň odehrála zápas bez návštěvy trestné lavice. „Vše vyplynulo z toho, jaké mělo utkání tempo. Málo se přerušovalo, nicméně my jsme se hodně potili. (smích) Padlo málo gólů, avšak i tak to muselo být pohledné utkání,“ míní plzeňský forvard.

Hostům se povedlo zásluhou Kantnera vyrovnat, jenomže ani tak to na žádný bod nestačilo. „Věřili jsme v tu dobu minimálně v prodloužení. Měli jsme tam dobré střídání, leč poté to Boleslav hezky sehrála, přečíslila nás a konec zápasu už odehrála velice zkušeně. Moc jsme toho v závěru neměli,“ mrzí hráče s číslem 89 na zádech.

Pavel Musil odehrál mnoho a mnoho zápasu za středočeský klub a jak samotný hráč přiznává, utkání pro něj má stále speciální význam. „Pořád to pro mě nějakou prestiž má, tyhle zápasy mě baví. Když se hraje hokej nahoru dolů, tak o to to je ještě lepší.“ Útočník Škodovky dnes odehrál své čtvrté utkání po zranění. „Zápas s Olomoucí mi pomohl, ale dnes se mi utkání moc nepovedlo. Je to škoda. Budeme muset o další body zabojovat doma se Spartou a nakopnout se dál,“ říká závěrem Pavel Musil.

FOTO: Jan Pavlíček