Ohlasy 20. kolo

Chtěli jsme na Spartu vlétnout a opět se dostat na vítěznou vlnu, má jasno Jan Schleiss

Zápasy se Spartou mívají grády a ne jinak tomu bylo i dnes. Plzeň rychle vedla, hosté skóre otočili, nicméně ve druhé třetině si Škodovka vzala vedení zpět. V posledním dějství Pražané snížili na rozdíl dvou gólů, leč definitivní pojistku tří bodů vstřelil Jan Schleiss, který nám po zápase sdělil čerstvé dojmy z utkání.

Podruhé během krátké doby Plzeň na svém ledě přivítala Spartu a utkání bylo opět bohaté na branky. Jak samotné střetnutí viděl, hráč který ho gólově uzavřel? „Klasická Sparta. Bylo to velice těžký zápas. Zaplaťpánbůh, že jsme ve druhé třetině odskočili, měli jsme je následně v šachu, oni se sice snažili, ale už to měli marné, protože dohnat ztrátu tří branek je obtížné,“ hodnotí duel Jan Schleiss.

Plzeň tak dala zapomenout na páteční zápas na ledě Bruslařů, kdy o nějaký bod indiáni přišli v závěrečných minutách. „Já jsem minulý utkání nehrál, jenom jsem ho doma sledoval, nicméně Boleslav je těžký soupeř, u nich se vždycky hraje špatně. Dneska jsme chtěli navázat na ty čtyři domácí duely, kdy se vesměs vyhrávalo. Nechceme se utápět v prohrách, chtěli jsme na Spartu vlétnout a opět se dostat na vítěznou vlnu,“ má jasno Schleiss.

V pátek nebyla Plzeň ani jednou na trestné lavici a na tento trend dnes navázala, když po šedesáti minutách byla pouze jedinkrát vyloučena. „Myslím si, že pár věcí se tam dalo pískat na obě strany, ale to je jen můj názor. Nám zřejmě šly dobře nohy, hodně jsme bruslili a proto nebyly ty fauly. To je také základ k úspěchu.

Plzeň si ve druhé třetině vypracovala tříbrankové vedení, Sparta v posledním dějství snížila, leč poslední slovo měla opět Škodovka zásluhou právě Schleisse. „Každého potěší, když dá branku. Jsem rád, že se mi to povedlo. Při té situaci se na mě ale vybodl hráč, následně jsem si hezky povodil obránce a dal gól. Byla to velká chyba Sparty, protože kdyby se mě hráči drželi, tak jsme dojeli do rohu a bylo po šanci,“ popisuje svou trefu hráč s číslem 84 na zádech.

Plzeňský hráč dnes slavil jubileum, odehrál své 400. utkání v nejvyšší soutěži. „Myslím si, že číslo už je slušné. Jsem za něj rád a přeji si jen, abych sbíral další starty.“ Další už může přidat hned v úterý, kdy se opět bude hrát na západě Čech, do plzeňské arény zavítají České Budějovice v čele s Milanem Gulašem. „Určitě se těšíme, nemůžeme se ale soustředit jen na Guliho. Víme, že to je super hráč, ale my si musíme držet naší konstantní výkonnost jakou máme teď a určitě budeme chtít vyhrát,“ říká závěrem Jan Schleiss.