Preview 23. kolo

Naposledy před přestávkou! Plzeň hostí Litvínov

Modrobílí se před reprezentační přestávkou vydávají naposledy do boje, na svém ledě přivítají černožlutý Litvínov.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
7. listopadu 2021
23. kolo Tipsport extraligy

Plzeň na Vervu v posledních letech umí, z posledních dvaceti duelů pouze třikrát nebodovala! Naposledy tomu tak bylo v úvodu roku 2020, kdy na severu Čech Škoda podlehla 1:5. Od té doby sehrály oba celky sedm utkání a kromě jedné remízy ve čtvrtfinále loňského letního poháru brali Západočeši pouze výhry. A to i v úvodním letošním vzájemném měření sil, když v rámci osmého kola loupili na ledě soupeře 5:2.


Z tábora soupeře

Verva vloni zakončila základní část na jedenáctém místě a v podobných vodách se pohybuje i letos. Důvodem je především bídný vstup do soutěže, kdy na první dvě vítězství navázalo hned sedm nezdarů. V posledních pěti kolech posbírali černožlutí šest bodů za dvě výhry, naposledy před svými fanoušky přetlačili Spartu 3:2.

Bodově mužstvo nejvíce táhne letní posila ze zámoří Giorgio Estephan. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan dosahuje bilance prakticky bod na utkání, když ve dvaceti střetnutích šestkrát zamířil do černého a přidal dvanáct asistencí. V zádech má Patrika Zdráhala, který již vloni na sever Čech zamířil z Plzně a zapsal bilanci 12+22. Letos je prozatím na hodnotě 7+9. Pak jsou zde další dva hráči, kteří stejný transfer absolvovali letos na jaře. Obránce Matěj Stříteský ze všech beků Vervy zaznamenává nejvyšší hodnotu +/- (+3), zároveň připravil sedm branek pro své spoluhráče. Forvard Petr Straka je v týmovém bodování sedmý s bilancí 3+6. Mezi třemi tyčemi je jedničkou Denis Godla, který vytáhl úspěšnost zákroků na téměř jednadevadesát procent, parťák Šimon Zajíček nepřekročil 86.

Početní výhody Litvínova jsou ve druhé polovině startovního pelotonu, stejně tak hra v oslabení i suma posbíraných trestných minut a zblokovaných střel. Z horšího průměru tak vyvěrá pouze ta rozdaných hitů - patří totiž mezi nejlepší.


Výsledky posledních zápasů

HC Kometa Brno 2
HC Škoda Plzeň 1sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. P. Holík (Mallet, Gulaši), rozh. náj. P. Mueller – 38. Adamec (M. Lang)
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Kantner, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.


HC Verva Litvínov 3
HC Sparta Praha 2
(2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Latta (P. Svoboda), 16. Kudrna (Irving, Estephan), 37. Jarůšek (V. Hübl, F. Lukeš) – 30. R. Horák (F. Chlapík, E. Thorell), 58. M. Řepík (A. Polášek)
HC Verva Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – M. Chalupa, Latta, Kudrna – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.