„Nevážíme si vedení v zápase,“ prohlásil Radek Matějovský

P l z e ň - HC LASSELSBERGER PLZEŇ dnes hostil na svém ledě HC VÍTKOVICE a v utkání zvítězil poprvé v letošní sezóně v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil Radek Matějovský, ale s předvedenou hrou nebyl příliš spokojen. “Naše slabina spočívá v tom, že si nevážíme toho, když vyhráváme,“ prohlásil. Domácí Plzeň sice po sedmi odehraných minutách vedla 2:0, ale hosté v oslabení vyrovnali. Na další gól Plzně odpověděl opět v oslabení tři vteřiny před druhou sirénou bývalý hráč Plzně Juraj Štefanka.

Utkání jako první hodnotil trenér hostů Ladislav Svozil: „Věděli jsme, že si Plzeň doma vytvoří tlak. Hráči to bohužel nevyslyšeli a dostali jsme dvě branky. Vzhledem k tomu stavu 0:2 z počátku hry si myslím, že s bodem nakonec můžeme být spokojeni. Myslím si, že jsme vytvořili spoustu chyb v obranné činnosti, ale Plzeň taky. Takže jsme to mohli srovnat. Je škoda, že jsme v závěru třetí třetiny nevyužili několik slibných příležitostí k tomu, abychom přivezli tři body, ale tolik bodů se z Plzně nevozí, takže jsme spokojeni,“ pochválil výkon domácí Plzně trenér Vítkovic Svozil.

Ani Miroslav Přerost nebyl úplně zklamaný výsledkem, ale z předvedené hry už takovou radost jak již bývá v posledních zápasech zvykem, neměl. “ Dostali jsme se rychle do vedení 2:0, mohli jsme přidat, měli jsme spoustu dalších šancí. Bohužel jsme inkasovali dvakrát v naší přesilovce, což je problém i přesto, že ty přesilovky nacvičujeme a víme, že s nimi máme problémy. Jakmile soupeř vstřelil kontaktní gól, dostal se do vyrovnání, jeho hra se zlepšila a hra se vyrovnala. My jsme v závěru znervózněli a museli jsme pozměnit taktiku. Nemohli jsme hrát tolik útočně a od druhé poloviny třetí třetiny jsme hráli na to, abychom hlavně neinkasovali. Proto ta situace byla taková, že utkání skončilo 3:3. V prodloužení jsme sice nevyužili důležitou přesilovku, ale Radek Matějovský ten rozhodující gól dal. Z vítězství, byť v prodloužení jsme spokojeni. Celkový projev mužstva nebyl tak špatný. Samozřejmě se tam objevily individuální chyby, ale problémem stále zůstává proměňování gólů,“vytýká hrubky svým svěřencům Přerost.

Po delší pauze zaviněnou zraněním se do hry dostal opět Ĺubomír Hurtaj. “Předpokládal jsem, že mi boudou v průběhu zápasu docházet síly. To se také stalo. Byl jsem ale překvapený, že jsem se dostal do šancí a pár jsem jich také připravil. Škoda, že jsme nevyhráli. Svým laxním přístupem a našimi chybami jsme dali šanci Vítkovicím, které svoje příležitosti využily. Moje premiéra po zranění mohla být tříbodová, ale i za dva body jsem spokojený. V kabině jsme si říkali, že si vytvoříme tlak. Což se nám podařilo, dali jsme dva góly a nebýt těch nešťastných gólů, co jsme dostali v přesilovce, mohli jsme vyhrát,“ zhodnotil utkání slovenský hráč Hurtaj.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen obránce Milan Nedoma. Začátek utkání se mu asi jako všem líbil. “Vedli jsme 2:0 a měli jsme další šance. Kdybychom alespoň jednu z nich využili, mohli jsme získat třígólový náskok a mohlo být po zápase. Bohužel jsme nedali a ve vlastní přesilovce jsme inkasovali. Vítkovice se zvedly po vstřelení kontaktního gólu. Ale nejhorší věc, kterou jsme udělali, bylo obdržení vyrovnávací branky tři sekundy před koncem druhé třetiny. Mohli jsme vyhrát, ale také prohrát,“ připomíná Nedoma tlak Vítkovic ze třetí třetiny. “O chybách, které děláme, víme všichni. Nedělá je jeden hráč. Vždycky si na to někdo dá pozor a někomu se to stane. V hokeji se chyby dělají. Kdyby se nedělaly, hrálo by se 0:0. Každopádně jich musíme dělat méně. Musíme se zaměřovat hlavně na koncovku, ale i na obranu, protože když budeme dostávat tři nebo čtyři góly, v lize se pak těžko vyhrává,“ řekl Nedoma.

Hrdina utkání Radek Matějovský věřil ve vítězný konec. Nevyhráli jsme sice po základní hrací době, ale ještě že v tom prodloužení to tak dopadlo. Dnes jsem byl trochu vytočen, protože Vítkovice dělaly takové fauly za hrou, že podrážely, pak ubývají síly a těžko se to nese psychicky. Naše slabina spočívá v tom, že si nevážíme toho, když vyhráváme. Za stavu 2:0 jsme si mysleli, že jich jim tam dáme ještě pět a pak přijde třeba nějaký brejk a dostaneme gól. Chceme moc útočit, otevřeme obranu a pak z toho ty gólové chyby plynou. Možná ty dva rychlé góly byly způsobeny tím, že Vítkovice absolvovali dlouhou cestu a ještě nebyly tak rozježdění, protože si myslím, že ve druhé a ve třetí třetině nás přebruslily,“ uvedl na závěr Matějovský.