Ohlasy 21. kolo

Hodně nájezdů jsme už nedali, musíme na nich zapracovat, říká David Jiříček

Vyrovnané utkání odehrála Škoda proti Motoru. V posledním dějství si indiáni vypracovali dvoubrankový náskok, leč Motor manko stačil dorovnat. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy Jedním z plzeňských střelců v tomto klání byl i mladý obránce David Jiříček.

Škodovka měla utkání proti Motoru skvěle rozehrané, ve třetí třetině po gólu Jiříčka vedla již o dvě branky, jenomže Jihočeši dokázali zápas srovnat. „Budějovice jsou zkušený tým, umí ty koncovky zápasů. My se to musíme naučit a do dalších duelů se zlepšit. O silách to ani dnes nebylo, my zkrátka jen nezvládli konec poslední periody a Budějovice nám srovnaly a šlo se do prodloužení. Náš výkon bych neshazoval, jedeme dál,“ říká po zápase David Jiříček.

Jak již bylo řečeno, právě mladý plzeňský obránce byl ten, kdo domácím zajistil dvoubrankový náskok. „Já se vždycky snažím obstřelit bránícího útočníka. Proto déle podržím kotouč, hráč se tím pádem zastaví a následně vznikne prostor. Jsem rád, že mi to tam dneska padlo,“ říká o své čtvrté trefě v sezóně Jiříček.

První vzájemné střetnutí v této sezóně se rozhodlo díky brance Petra Kodýtka již v prodloužení, dnes se muselo až do nájezdů, kde se indiánům vůbec nedařilo. „Rozhodně na nich musíme zapracovat v tréninku, hodně nájezdů jsme už nedali. Já jsem se na ten svůj sám nepřihlásil, dopředu jsem navíc nevěděl, co budu dělat a podle toho to později taky vypadalo,“ komentuje s lehkých úsměvem plzeňský obránce.

Extraliga má před reprezentační přestávkou v plánu odehrát ještě dvě kola. V poslední době se hrálo prakticky obden, Jiříčkovi to nicméně nedělá žádný problém. „Zápasy jsou pro všechny příjemné, v Plzni už začínají mírně chodit i lidi, tak rozhodně je to lepší než trénovat.“ Dnes svedl spoustu soubojů i proti Milanu Gulašovi, navíc nynější kapitán Motoru ho v prodloužení musel po hezké kličce dokonce faulovat. Jaké to je hrát proti bývalému hráči Škody? „Určitě je to hodně těžké. Sice nám dal jednu branku, ale jinak myslím, že jsme to zvládli,“ říká závěrem David Jiříček.

FOTO: Marek Švamberg