Ohlasy 23. kolo

Škoda, že třetí gól přišel až příliš pozdě, říká Petr Kodýtek

Byl to prazvláštní zápas. Škoda proti Vervě začala skvěle, jedna šance střídala druhou, avšak branky stříleli pouze hosté. V polovině utkání byl stav 0:4 a s modrobílou družinou vše vypadalo bledě.

Jenže Západočeši se nevzdali, rozhodně nic nezabalili a v poslední části se dotáhli na rozdíl jediné trefy! „Já se trošku divím, že lidé neodešli, nebylo to koukatelné. Na druhou stranu jsme ukázali důvěru v sami sebe, nevzdali jsme se a pořád jsme s tím chtěli něco udělat. Škoda, že jsme v závěru ještě měli vyloučení a toho, že třetí gól přišel pozdě,“ otáčí se za duelem Petr Kodýtek a dodává: „Nebylo to ono, z naší strany to dnes bylo špatné. Neměli jsme dobrou hru s pukem, propadali jsme vzadu, dělali jsme si to hrozně složité na modrých čarách. Tohle to se nesmí opakovat.“

Plzeň nebyla od vyrovnání daleko, soupeře tlačila, nakonec i vysoko přestřílela - 36:24. Jenže poprvé se prosadila až ve čtyřiačtyřicáté minutě, když proti Godlovi v bráně Litvínova udeřil právě hráč s číslem 88. „My jsme mu to dvě třetiny strašně usnadnili. Střely od modré nebo ze strany viděl, neměli jsme před brankou hráče. Pak se to trošku změnilo, najednou začaly góly padat. Nechytal špatně, ale kvůli nám to neměl až tak těžké,“ říká střelec a míří i k jinému hráči v dresu Vervy. Ještě vloni totiž bojoval v jednom dresu a formaci s Petrem Strakou: „My jsme kamarádi, mluvili jsme spolu i před zápasem. Je to na tom ledě divné, když před tím spolu tři roky hrajete. Teď jsme ale soupeři a vůbec jsem nemohl koukat na to, že je to můj kamarád.“

Škoda se chtěla před přestávkou se soutěží rozloučit vítězně, avšak nakonec je z toho třetí prohra v řadě. „Možná trošku i smůla, ale sami cítíme, že to není ono. Je asi dobře, že je nyní pauza. Dobře potrénujeme, dáme se dohromady a tohle všechno nyní necháme za sebou. Dneškem to končí a za týden jsou další zápasy,“ nehodlá si ze všeho dělat těžkou hlavu plzeňský odchovanec.

Sám přitom míří na Karljala Cup, kam obdržel pozvánku spolu s parťákem Svobodou a Jiříčkem. „Odejdu nyní z kabiny a nechávám nezdary tady. Těším se na příští týden, vím, že kluci to tady dobře odtrénují, protože sami ví, že je to potřeba. Myslím si, že já se také nebudu flákat,“ říká s úsměvem na tváři. „Bude to těžké, ale neslibuji si nic. Prostě tam jedu, uvidíme, jak to bude vypadat a jak moc velkou šanci dostanu. Budu s tím nakládat tak, abych odvedl maximum. Budu chtít navázat na ty snad dobré výkony z loňské sezóny,“ doplňuje.

Sám ale ví, že rozhodně jej nečeká nic snadného, chce zapracovat na spoustě věcech. „Osobně si to někdy strašně komplikuju. Chci vše zjednodušit. Oproti světovém hokeji musím přidat na váze, síle, v osobních soubojích a všechno dělat v maximální rychlosti. Kvalita je tam obrovská, je to zase jiný level než extraliga,“ uzavírá.


Foto: Roman Turovský