Marcel v U19

Devatenáctka se třikrát postavila Finsku! Indián Marcel: Šikovnost dokáží ukázat i ve velké rychlosti

Mladí reprezentanti se sešli teprve podruhé v sezóně, po turnaji v Německu nyní zamířili do země tisíce jezer.

Ve Finsku, konkrétně v městečku Vierumäki, se třikrát během tří dní postavili domácímu výběru. A národní mužstvo začalo skvěle, uspělo 2:1, poté ovšem padlo 1:4 a na závěr 2:4. „Bylo to fyzicky náročné, ale myslím si, že to bylo dobré. Sice jsme často vypadávali systémově, ale v prvním a posledním zápase jsme se to snažili dorovnat dravostí a agresivitou. Druhý duel byl asi nejméně povedený, tam jsme vypadli úplně. Každý puk nám odskočil a měli jsme strašně laciných ztrát,“ ohlíží se indián Marcel Marcel, kterého trenér Miroslav Přerost pozval i se spoluhráčem Dominikem Soukupem.

Výsledky byly poměrně vyrovnané, bylo to tak i s hrou? „Bylo, až na pár výpadků. Oni hodně bruslí, hýbou se a jsou šikovní. Hlavně tu šikovnost dokáží ukázat i ve velké rychlosti,“ popisuje a rychle dodává, co nejvíce rozhodovalo: „Rozhodně naše laciné ztráty. To rozhodlo nejvíce.“

Češi tak ve třech duelech zaznamenali pět branek, u poslední byla právě plzeňská dvojička. „Vše začalo, když Dominik Soukup prohrál buly v obranném pásmu (smích). Já jsem jel na jejich obránce, kterému jsem vypíchl puk a následně vznikla situace dva na jednoho. Vzal jsme to na sebe a trefil k bližší tyči nad vyrážečku,“ popisuje.

Češi strávili na severu Evropy téměř týden, moc času k poznání ovšem nebylo: „Je to tam hezké, ale bohužel jsme nestihli prakticky nic. Byli jsme na zimáku nebo na hotelu. Na nic víc nebyl čas, na druhou stranu my tam jeli za hokejem.“

Nyní je již potřeba přepnout na klubovou scénu, s plzeňskými juniory vyráží autor sedmnácti bodů (5+12) v sedmnácti utkáních opět do boje. „Dostal jsem den volna a od úterý se normálně zapojím do přípravy, jelikož již ve středu nás čeká zápas,“ uzavírá.

Foto: Juniorský hokej