Preview 10. kolo

Po pauze dohrávka! Plzeň letos poprvé narazí na Vítkovice

Škoda se poprvé v novém extraligovém ročníku popasuje s Vítkovicemi, v tomto týdnu na tento souboj dojde dokonce dvakrát.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
17. listopadu 2021
10. kolo Tipsport extraligy

Více se v posledních letech daří ve vzájemných střetnutích Západočechům, kteří z deseti duelů ovládli hned sedm. Statistiku potvrzuje i loňská sezóna, ve které Ostravané uloupili jeden duel ze čtyř.


Z tábora soupeře

Vítkovice loňskou základní část zakončily na osmém místě, letos je umístění až třinácté. Ovšem pozor, Ridera má oproti celkům před sebou zápasy k dobru a bodové rozdíly jsou minimální. Poslední výsledky týmu jsou tři porážky, ve kterých Ostravané vstřelili dva góly.

Nejproduktivnějším hráčem je v kádru Rostislav Marosz, jenž vsítil dva góly a přidal osm asistencí. Druhý v pořadí je nejlepší střelec mužstva Marek Kalus (6+2). Nejlepší poměr bodů vs. zápasy má třetí v řadě Roberts Bukarts, jenž na bilanci 2+5 potřeboval dvanáct utkání. Mezi třemi tyčemi odchytal drtivou porci minut Aleš Stezka, do tří duelů naskočil Jan Dolejš. Prvně jmenovaný vyšrouboval úspěšnost zákroků nad třiadevadesát procent, druhý je pod hranicí devadesát.

Početní výhody Vítkovic jsou třinácté nejúspěšnější, hra v oslabení je ovšem zcela nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je pátá, rozdaných hitů druhá a zblokovaných střel jedenáctá.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
HC Verva Litvínov 4
(0:1, 0:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Kodýtek, 45. F. Suchý (Mertl), 60. M. Lang (Suchý, Kaňák) – 16. M. Chalupa (Latta), 25. P. Zdráhal (Estephan, Balinskis), 29. Zygmunt (Latta, Demel), 30. P. Zdráhal (P. Straka).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (29. Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl, P. Musil – Dzierkals, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.


HC Oceláři Třinec 2
HC Vítkovice Ridera 1
(1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Musil (Nestrašil), 32. Zahradníček (Růžička, Nestrašil) – 9. Solovjev (Svačina).
HC Vítkovice Ridera: Stezka – Solovjev, R. Polák, Galvinš, Plášil, Koch, J. Stehlík, L. Kovář – R. Bondra, Dej, M. Kalus – L. Krenželok, Marosz, Svačina – Lednický, Vildumetz, Žálčík – Bernovský, Chlán, Fridrich.