Preview 24. kolo

Opět mimo své prérie! Indiáni se představí na ledě Mountfieldu

Plzeň se i ve svém druhém utkání po reprezentační pauze nepředstaví doma. Po daleké cestě do Vítkovic ji nyní čeká výjezd do Hradce Králové.


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP arena, Hradec Králové
19. listopadu 2021
24. kolo Tipsport extraligy

Plzeň v úvodu letošní sezóny potvrdila, že se jí na Východočechy daří. Před svými fanoušky měla prakticky neustále o gól lepší postavení a nakonec dokráčela k vítězství 4:2. To přitom bylo již dvanácté z posledních šestnácti duelů!


Z tábora soupeře

Mountfield skončil vloni za Plzní šestý, letos se ale zatím pořádně rve o pozici lídra s Třincem. V zádech má skvělou sérii sedmi vítězství v řadě, naposledy nestačil 3:4 v Českých Budějovicích před více než měsícem. V minulém kole navíc skvěle otočil derby na ledě Pardubic, kde ještě necelé tři minuty před závěrečnou sirénou prohrával o dvě branky.

Mužstvo bodově táhne Ahti Oksanen s vyrovnanou bilancí devíti branek a stejným počtem asistencí. V zádech má dva šestnáctibodové spoluhráče - Aleše Jergla (7+9) a obránce Jeremiho Blaina (6+10). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Štěpán Lukeš, stejně jako jeho parťák Henri Kiviaho vyšrouboval úspěšnost zákroků nad třiadevadesát procent.

Úspěšnost početních výhod je hned za Plzní o pouhé čtyři setinky čtvrtá, hra v oslabení pátá. Suma posbíraných trestných minut devátá, rozdaných hitů a zblokovaných střel shodně jedenáctá. Zároveň se Východočeši pyšní nejlepší obranou v soutěži co do počtu inkasovaných branek.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 2
HC Škoda Plzeň 3
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 33. L. Krenželok (P. Koch, J. Hruška), 48. Lakatoš – 22. Mertl (Budík, Kremláček), 46. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 49. Bulíř (Dzierkals).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Budík, Jiříček, Kvasnička, Kremláček – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, F. Přikryl, Adamec – Slanina.


HC Dynamo Pardubice 3
Mountfield HK 4pp
(2:1, 1:0, 0:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Říčka (Cienciala, Košťálek), 12. Camara (R. Kousal), 36. Camara (A. Musil, J. Mikuš) – 13. Oksanen (Blain, Jergl), 58. Oksanen (McCormack, Jergl), 60. Lamper (Kelly Klíma, Kevin Klíma), 62. Oksanen (Lalancette).
Mountfield HK: Kiviaho – Nedomlel, Blain, Šalda, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava.