Ohlasy 24. kolo

Výpadek ve druhé třetině nás stál zápas, mrzí Petera Čerešňáka

V zápase druhého celku se čtvrtým padlo celkem jedenáct gólů, z toho hned sedm ve druhé třetině. Hradec po velkém obratu uhájil svou tvrz, Plzeň v posledním dějství už stačila utkání jen mírně zkorigovat. Jeden gól si připsal i navrátilec ze slovenské reprezentace Peter Čerešňák.

Lépe do utkání vstoupil Mountfield, ten se také jako první dostal do vedení, jenomže ve druhé části se Plzni podařilo skóre otočit. Co se dělo pak, to už jiný příběh. Hradec ještě ve druhé třetině skóre pěti brankami zcela otočil. „V první třetině se hrál celkem vyrovnaný hokej, nám se následně podařilo otočit skóre, poté ale nastal velký herní výpadek, co nás stál zápas. Hradec si vypracoval náskok, který ve třetí třetině kontroloval. Domácí hráli spíše, aby se nezranili. Nám se toho podařilo využít, zkorigovali jsme stav, bohužel nám již pak chyběl čas,“ hodnotí dnešní duel Peter Čerešňák.

Právě hostující obránce svou trefou zařídil vyrovnání a obrat dovršil Jan Schleiss. Co se stalo pak? Na to Čerešňák těžko hledal slova. „Byly tam chyby, ať už individuální, tak technicko-taktické. Zlá druhá třetina nás stála zápas, potom už se utkání prakticky jen dohrávalo. V neděli nás čeká další utkání, na který už jsme se v té třetí třetině připravovali,“ dodává kapitán Západočechů.

Hradec Králové letos zatím hraje velice dobře a po právu je společně s Třincem na prvních dvou příčkách ligové tabulky. Jaký to byl zápas, když se utkalo druhé mužstvo se čtvrtým? „Když se hraje proti celku z vrchu tabulky, tak je to vždy náročné. Hradec má dlouhou šňůru vítězství, lepí jim to. Hrají rychlý a agresivní hokej, rozhodně to není lehké proti nim hrát,“ nešetří chválou plzeňský bek.

Již za necelých 48 hodin se hraje další utkání, tentokrát již v LOGSPEED CZ Aréně, kdy Plzeň na svém ledě přivítá Vítkovice. „V sezóně se hraje 56 zápasů, z jedné pokažené třetiny nesmíme věšet hlavy, ba naopak se z toho poučit, aby to v nedělním zápase bylo lepší,“ říká závěrem Peter Čerešňák.